Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот Mucunka » 09 Яну 2017, 15:27

Здравейте, казвам се Сия и съм на 34г.и от вече близо втора година се боря с натрупани килограми вследствие на метаболитен синдром и хипотериодизъм В началото на декември 2016та посетих гасртоентеролог понеже имах болки в корема. Лекарката ме прегледа, каза че имам чернодробна стеатоза и ми изписа кръвни изследвания. Направих ги и имаше някои завишени стойности:левкоцити-13,85(3,5-10,5) Limph-6,18(1-3,70); mono-0,98(0,20-0,90 E0-0,47(0,04-0,36); ASAT-34(0-32); ALAT-56(0-33); GGT-32(0-40). Гастрото погледна резултатите и каза ти имаш вероятно вируса на Ебщай бар. Пусна ми пак да направя след седмица пак изследвания и тоя вирус. Резултатите бяха левкоцити-13,7; Асат-64; Алат-67- само тези бяха завишени и Ебщай бар- EBV-VCA IgG- 128,9 EBV-VCA IgM-2.5; EBNA-1 IgG- 58,1 Хепатит В и С - отрицателни.
Заключението беше инфекциозна мононуклеоза. Изписа ми Ормус, Оптихепан, Изопринозин, каза че не се лекува с антибиотици и трябва максимално да щадя черния дроб заради стеатозата. След три месеца да отида да пуснем пак изследванията за вируса. Всичко ок, прибрах се взех да чета за тази мононуклеоза, обаче аз нямам нито един от симптомите, които описват заболяването, казах си "сигурно съм някава безсимптомна".
Пия си аз хапчетата, гледам да спазвам хигиена на супер ниво, пазя вкъщи семейството-отделни прибори, чаши,ползвам маска, отделена съм в стая и след две седмици на 21ви декември ме почват силни болки в гърлото с лека температура 37-37,4, силно главоболие и болки в ставите. Пращат ме на специалист уши, нос, гърло. Преглежда ме и казва, че е настинка (грип) да си взема трахизан и след три дни да отида пак. След три дни отивам едва влачеща се с непроменено състояние ,плюс силна хрема и постоянно кихане. Преглежда ме пак и ми изписва антибиотик Аксеф, Миг 400 и витамини. Почнах антибиотика от обяд, взех и хапче миг 400, вечерта полудявах от главоболие и взех още едно хапче миг 400. През нощта в 2часа се събуждам със остра болка в стомаха, под лъжичката със стягане в гръдната област, направо имах чувство че ще умра. Извикахме линейка, доктора ми направи кардиограма, каза ок е само пулса ми е 105, но ще ме карат на хирург да ме види. Откарват ме в болницата, хирурга видимо спящ, идващ от другата стая, дойде до мен, пипна ми корема и каза: не е хирургично, бий и инжекция и да си ходи. Дори не ме попита къде ме боли, аз умирам от болки високо в стомаха, той ми пипа корема. Сестрата ми постави инжекция аналгин, бусколизин и нош па и каза до 15мин ще ти мине. Прибирам се аз и чакам да ми мине. Болката обаче става нетърпима и в 4часа в тъмницата мъжа ми ме хваща и ме води пак в болницата. Доктора вече видимо наспал се отново ме преглежда и ме праща на ехограф, от там със заключение че няма нищо и с препоръка да си направя скоро гастроскопия и ми изписа Нексиум. Отивам пак при гастрото тя каза че след 10ти януари да отида да ме приемат в болница за гастроскопията. Да пия до нова година оптихепана, изопринозина и ормуса. Изпих си и антибиотика, но миг400 го спрях, че явно той нещо ми е раздразнил стомаха. До нова година се посъвзех, всичко хубаво една седмица и така до преди два дни, когато аз отново започвам с болки в гърлото, болки в мускулите и ставите и температура 37, 5.На следващия ден съм с главоболие, болки отзад във врата, кокалите и месата ме болят а температурата през нощта ми стигна над 39 градуса. Цялата се тресях, беше ми супер студено, изпих един аналгин и спадна до 37,8, цялата се потя и направо не знам какво ми става вече. Преди седмица бях на антибиотик, това моето вече е ненормално.
Много ви моля, ако някой знае към кого да се обърна за съвет, при какъв специалист трябва да отида за тази мононуклеоза, възможно ли е симптомите да се появят месец след като кръвния тест потвърди диагнозата? От нова година не съм пила никакви лекарства, възможно ли е това сега да е нова настинка- примерно грип и да прекарам два грипа за две седмици?
Направо ми идва да ревна с глас...постоянно съм с маска на лицето, пазя се максимално и все ще лепна някой вирус..не знам какво да правя и къде да отида да ме прегледат и да ми кажат какво ми има и кога ще се оправя..
Mucunka
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Яну 2017, 14:05

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот dessiblond » 09 Яну 2017, 15:56

Хич не звучи добре, съжалявам. Сигурно сте прочела много информация, но тук: http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0% ... 0%B7%D0%B0 можете да намерите каквото ви интересува. Обърнете се и към лекар, специалист по инфекциозните болести.
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот Snejna » 16 Яну 2017, 14:55

Според мен те е хванал грипа, сега как си в момента? Какво точно те накара да търсиш причината за мононуклеозата не разбрах, има изследване, което се прави точно за нея, а не някаква съпътстващи, пусни си такова, иди в кожния диспансер на твоя град и там се взема кръв и за около 20 лева се прави изследването. Поне ще си сигурна, че не е това. Останалото смятам, че трябва да опиташ да повишиш имунитета си, старай се да избягваш среща с околните, поне до колкото ти е възможно и заложи на имуностимуланти от природата, не синтетични. Повече плодове и зеленчуци, джинжифил, лимони и дано да имаш подобрение! За мен от това, което чета, имунитета ти е сринат.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот elena.eli » 17 Яну 2017, 23:30

Здравейте ,отидете веднага при специалист инфекционист това е много сериозно и се лекува само в болница и то с доста видове лекарства.
elena.eli
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Яну 2017, 23:27

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот vera.atanasova » 18 Яну 2017, 11:11

Здравей те, моля идете на лекар синът ми лятото изкара мононуклеоза, много тежко симптомите бяха подути вратни лимфни възли иследванията бяха много зле , но за учуда на лекарите без температура и ни приеха в болница, от там почна и ада.вирусна пневмония, вирусен хепатит и тежка гнойна ангина.само да кажа че той беше на 3 години и половина.
vera.atanasova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Яну 2017, 11:06

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот miron » 18 Яну 2017, 11:53

vera.atanasova написа:Здравей те, моля идете на лекар синът ми лятото изкара мононуклеоза, много тежко симптомите бяха подути вратни лимфни възли иследванията бяха много зле , но за учуда на лекарите без температура и ни приеха в болница, от там почна и ада.вирусна пневмония, вирусен хепатит и тежка гнойна ангина.само да кажа че той беше на 3 години и половина.

Дано вече детето ви да е добре!

А на мен въпросът към авторката е, дали е правила изследвания за мононуклеоза, точно за нея, защото не става ясно. Правят се изследвания в някои лаборатории, може да се допитате за вашия град. Ако има мононуклеоза, трябва да се предприеме лечение.
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот Nightmare » 23 Яну 2017, 15:48

vera.atanasova написа:Здравей те, моля идете на лекар синът ми лятото изкара мононуклеоза, много тежко симптомите бяха подути вратни лимфни възли иследванията бяха много зле , но за учуда на лекарите без температура и ни приеха в болница, от там почна и ада.вирусна пневмония, вирусен хепатит и тежка гнойна ангина.само да кажа че той беше на 3 години и половина.


Оле, много се е струпало на детенцето ви! Голям зор е бил и за него, и за вас.

Оставам с впечатлението, че трудно се диагностицира тази мононуклеоза, а си е доста сериозно заболяване.
Nightmare
 
Мнения: 494
Регистриран на: 11 Ное 2013, 15:00

Re: Инфекциозна мононуклеоза- моля за помощ!

Мнениеот vqra.radeva » 30 Яну 2017, 05:59

Здравейте, преди половин година прекарах туберкулозен плеврит. Имам увеличени лимфни възли под челюстта, шията, мишницата. Защо все още не са спаднали?
vqra.radeva
 
Мнения: 9
Регистриран на: 16 Апр 2016, 15:32


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта