Остана ли мъжка работа в наши дни?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот Malina » 19 Яну 2017, 12:34

Постоянно слушаме как жената трябва да се грижи за дома, за кухнята, за дрехите, за всичко,с вързано с домакинството, защото това е женска работа! А за мъжете, е той ходи на работа?! :?: :!: Само че той няма ли мъжка работа, която да върши, май в наши дни няма такава. Едно време мъжете имаха задължения, когато са се формирали мъжките и женските работи - мъжа да се грижи за градината, къщата, оградата, животните, жената да подрежда домакинството и да обгрижва децата. Но в наши дни жената работи, мъжа работи, а вкъщи я чака женска работа!
До кога ще продължава това, направо ме побърква! Вашия мъж има ли мъжка работа, или отдавна това е мит и във вашето семейство?! Мога ли и аз да се откажа от женската работа и да върша само мъжка, ако кажете каква е! Има ли изобщо в наши дни мъжка работа?!?! :mad:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот asdddwww » 19 Яну 2017, 13:54

Разбира се, че има мъжка работа, но точно в момента не се сещам каква е.. :roll: Например, когато си отидем на село, аз копая картофите, не приятелката ми. ;)
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот zheleva212 » 19 Яну 2017, 14:16

Аз нищо не мога да поправя вкъщи, тази работа я върши мъжо :lol: . Слава Богу, още не се занимавам с такива неща. Кабели, електричество, интернет и компютърни несполуки - негов приоритет.
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Яну 2017, 15:02

zheleva212 написа:Аз нищо не мога да поправя вкъщи, тази работа я върши мъжо :lol: . Слава Богу, още не се занимавам с такива неща. Кабели, електричество, интернет и компютърни несполуки - негов приоритет.

Изказванаето ти на фона на ежедневното готвене и чистене пране и подобни простотии, спрямо това, което казваш, че веднъж на 5 години ще изгори някой контакт е същото, като да кажеш, че женската работа в наши дни е да се лакираме само. :lol: :lol: :lol:
Мъжете станаха търтеи, вече няма ниви, копане на градина, пасане на животни и подстригванае на овце. Сега мъжете са примадони, седнали пред телевизори и компютри, знаещи само да искат. А женската работа си остава! И аз съм съгласна, че в наши дни МЪЖКА РАБОТА НЯМА. И ако не почнат да се ориентират към женската работа, мисля, че скоро всяка здравомислеща жена, няма да обяснява как мъжа й сменя контакта на Великден, а ще го вкара в релсите, защото жената отдавна не е слугиня! :chopwood:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот vanessa_ » 19 Яну 2017, 16:06

На авремето мъжете и дърва цепеха, както ми подсказа тази картинка :chopwood: , но сега наеа се случва. Истина е, че сега почти няма мъжка работа, всичко върши жената, мъжете толкова ги мързи, че жените често и бушоните сменят.
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот PasDeDeux » 19 Яну 2017, 17:05

Цепят бе, който се отоплява на дърва, цепи, случва му се :lol: . Вярно, че с развиването на цивилизацията ни все по-малко неща се налага да вършат мачовците, но и за жените е така. Кой те кара да готвиш, чистиш и переш? Наеми си човек за тази работа, храни се на ресторанти или с готова храна и проблемът ти е решен :lol: . Колко вече го практикуват това нещо и не пипват. Те мъжете и жените сигурно и секс скоро няма да им се налага да правят, роботи ще има за всичко :mrgreen: .
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот vanusha » 20 Яну 2017, 09:50

PasDeDeux написа:Цепят бе, който се отоплява на дърва, цепи, случва му се :lol: . Вярно, че с развиването на цивилизацията ни все по-малко неща се налага да вършат мачовците, но и за жените е така. Кой те кара да готвиш, чистиш и переш? Наеми си човек за тази работа, храни се на ресторанти или с готова храна и проблемът ти е решен :lol: . Колко вече го практикуват това нещо и не пипват. Те мъжете и жените сигурно и секс скоро няма да им се налага да правят, роботи ще има за всичко :mrgreen: .

Ако ти плащаш, съгласна съм да си наема човек, който да го прави, но не се сещам мъжете да са наели някой, който да им върши работата, която е заложена от миналото. :)
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот annydance » 20 Яну 2017, 10:08

Защото не я вършат, нали от това се оплакваме :lol:, откъде накъде ще плащат? Аз не мога да се оплача, снощи се прибирам и моят човек като се развъртял в кухнята, направил на скара една риба, вкусотия. Направо щях да падна, толкова рядко се случва :lol: . Имат от време на време проблясъци, да не бъдем толкова лоши.
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот Yunona » 20 Яну 2017, 10:31

Отдавна жените работят наравно с мъжете, т.е. вършат мъжка работа - излизат от дома и заработват финанси за семейството. Това означава, че и работата у дома вече не е само женска, а обща. Неприятно е, че много жени допускат след работа да работят още няколко часа у дома, докато любимият почива на дивана.
Иначе има мъжка работа, разбира се - всички ремонтни дейности са негова запазена територия. Миене на тераси, почистване на мазета (който има) и т.н.
А в ежедневните дейности - което семейство както се разбере. У нас само аз пускам пране - изрично мое изискване, щото мъжО много поразии прави. Простиране, събиране и сгъване са общи дейности. Гладя аз. Готвене - аз, рядко той (защото съм по-бърза и винаги готвя повече от едно нещо с минимални поражения в кухнята). Той обаче много по-често от мен оправя кухнята след вечеря. Чистенето е общо. Почистване на фурна, аспиратор - само той. Те така...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Остана ли мъжка работа в наши дни?

Мнениеот qwerryyy » 20 Яну 2017, 11:25

Ако мъжът е човек, ще помага на жената. В наши дни, наистина не трябва да се разделя мъжката от женската работа, но все още в много семейства това го има. Като чета как той ще оправя електричеството, или някакви там семейни поразии, но това са неща, които се случват един път на година - две. Ако затова смятамае, че мъжът се е преработил жалко за нас жените. Според мен, за да е доволна една жена и даполучава, тя трябва да иска. Мъжете не се сещат да помогнат или да направят каквото и да е било. За всяка една инициатива стои жена, така че искайте от тях, не се ядосвайте и не пъшкайте, а им викайте, ако трябва и нека да помагат. Отдавна няма мъжка и женска работа! И Жената и мъжа ходят на работа, изкарват пари, ако жената стои у дома, а мъжа работи - тогава съм съгласна има женска и мъжка работа, ще бъде честно, но не вечер жената да се прибира и още 2-3 часа да се грижи за къщата. Но за мъжете и това не е работа де... то не е нещо, което отнема време, изморява, отегчава, защото те го приемат за даденост.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта