
pitanka написа:Новачка съм в кухнята и нямам никаква представа от елементарните правила за готвене. Варенето и пърженето горе-долу ги усвоих, но печенето специално на месо ми е голям проблем. Или ще го оставя полусурово, или ще е препечено и като подметка. Не мога да уцеля и това е. Гледам по Мастер шеф като пекат месо говорят за някакви 65 - 70 градуса, но не разбрах това температура на месото ли е. Как да се ориентирам кога е станало месото? Има ли нещо, което да ми помогне в тази непосилна за мен мисия?
MGB написа:С голямото парче е същото. Като пека агнешко бутче, винаги бода с вилицата и ако се къса лесно, значи е готово. Винаги слагам фолио отгоре, за да не стане твърдо, сухо и почерняло. И обливам периодично със соса от тавата.
Pipilota написа:А по средата как разбираш, че е готово? Скоро ядохме цяло печено пуешко бутче, отгоре добре се беше сготвило, но надолу си имаше зор да се дъвка.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта