Дегенеративна болест на нервната система

Дегенеративна болест на нервната система

Мнениеот odizio » 15 Фев 2017, 18:43

Здравейте,
На 38 години съм. Преди месец ходих на невролог, който след преглед искаше да ми направи ЯМР, но се оказа, че нито за януари, нито за февруари има направления. Като диагноза ми е вписана "Дегенеративна болест на нервната система, неуточнена" - МКБ G31.9. Тъй като диагнозата е притеснителна, а аз нямам средства да си платя ЯМР, се обръщам към Вас, за да попитам към какви заболявания може да сочи следното обективно състояние, което неврологът записа на амбулаторния лист. Лекарят не ми даде никакви обяснения, каза само, че трябва ЯМР.

"СМРД не се установява. ЧМН - б.о. Двиг. дейност - в ПЛП дискретно пронира лявата ръка. Мускулен тонус - лек спастицитет в ляв крак. Координация - Ромберг положителен. Дизметрия при КСП в ляво. При тандемна походка залита наляво. СНР - общо оживени, повече за краката, поликинетични коленни рефлекски. Клонусоиди на двете стъпала. ПР - полож. орални автоматизми. Росолимо - двустранно положителен. Сетивност - съхранена. ТР контролира. ВКФ съответни за възрастта."

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми каже за какви заболявания може да се касае. Нещата, които прочетох относно посочените отклонения насочваха, общо взето, към болести като множествена склероза, амиотрофична латерална склероза и др. заболявания от този тип с крайно неблагоприятна прогноза.
Благодаря.
odizio
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Фев 2017, 22:24

Re: Дегенеративна болест на нервната система

Мнениеот iliyana68 » 27 Фев 2017, 19:26

Здравейте, на 49 години съм и съм с диагноза множествена склероза. Моя съвет е да изчакате възможност за ЯМР и да видите какъв ще е резултата. С направление се поема изцяло, без контрастното вещество, то е към 150лв. Никой не може да постави така диагноза, дори след ЯМР има куп изследвания, които са също безплатни, ако сте с направление, може да се наложи и пункция на гръбнака(аз го минах това. нещата не са толкова страшни, стига да не се предавате, ако не сте алергичен(а) към пчели, най-евтино е да започнете лечение с пчелна отрова(в Русия лекуват множествена склероза с това). започва се с едно ужилване на ден и всеки ден се качва с по-едно до достигане на 10бр. Ужилванията се правя от двете страни на гръбнака( някой трябва да ви помага) и така, като стигнете до 10 продължете поне 1 месец. Ако почуствате резултат карайте смело и безотговорно, аз съм стигала до 20 пчели на ден и се чувствам много добре. Освен това помага и китайската медицина, най-вече иглотерапията, но правена от специалист. Мога да ви насоча към такъв, но не е евтино... Успех и бъдете силен(а)!
iliyana68
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Фев 2017, 19:08


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с неврологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта