Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Локумът » 24 Фев 2017, 12:59

Четох, че сега и в Австралия налагат ограничения и санкции заради неваксинитенето на децата. В България отдавна се говори , че има такива, но досега не съм чул някой реално да е бил глобен де.
Вие какво мислите за тея ваксини и за санкциите им, съгласни ли сте родителите на неваксинираните деца да бъдат глобявани, децата им да не се приемат в детските градини? Изобщо, какво ви е мнението като цяло за сакнционирането заради липса на ваксини?

Аз съм на мнение, че след като са взели това решение, трябва да си носят последиците, а не като масовата практика да се търсят лекари, които да фалшифицират документи и да твърдят, че децата им са ваксинирани... :roll: А колко е малоумно това решение, няма да го коментирам.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот miron » 24 Фев 2017, 13:38

Аз съм мноого съгласен, според мен си е заслужено да има такива санкции и като дойдат да обясняват, ама какво ще стане на твоето ваксинирано дете.. не всяко дете развива имунитет от ваксината, но се разчита на обществения имунитет, който тогава е висок, децата могат да са преносители на болестта, дори и да са ваксинирани, заради ей такива неваксинирани. Дори и на училище не трябва да ги допускат, като не искат да са ваксинирани, да се учат на частно и да минават изпити.
По света университетите искат дори картон с ваксините, а какво остава за напускане на страната да речем, че родителите искат да избягат от тая несправедливост..
Ще се пълним с болести от миналото и просто стойте и гледайте, вече има бум на коклюш и по-"весело" ще става.
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Slavena » 24 Фев 2017, 15:17

не не съм съгласна, като децата ви ваксинирани зна4и няма опасност за тях!
Slavena
 
Мнения: 957
Регистриран на: 10 Дек 2014, 16:45

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Lili_pili » 24 Фев 2017, 16:12

Напълно подкрепям, изобщо товаче, ваксините са задължителни, а някой не иска да си ги слага си е негов проблем и такива деца не е редно да се срещат с други и да се хранят с тях заедно, да играят и подобни, не знам как може родителите да не мислят за безопасността им...
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот asdddwww » 24 Фев 2017, 16:49

Всеки трябва да може да има право на избор, но след като нещо е задължително, той застрашава и много от другите деца, а и не само, някои от ваксините ги има последните години, а не са били в имунизационния календар на предишни поколения, така че може да застраши бременна жена, друг възрастен, който е в близост на ваксинираното дете. Всичко е въпрос на обществено желание за по-здрав свят, ама в наши дни ваксинитрането явно е страшно и лошо. Никой не мисли, че благодарения на това страшното много от болестите сега почти не се срещат. Въпрос на избор. Но нека да си носят последствията, след като са взели такова решение.
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот vanessa_ » 24 Фев 2017, 17:19

Да, да и да! тези родители трябва да понесат отговорността от действията ви, само че и аз досега не съм чула за някой, който да е глобен реално или под някаква форма да е пострадал от неспазването на този закон.
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Yunona » 25 Фев 2017, 00:02

Санкции надали може да има, но с ограниченията съм напълно съгласна! Някъде четох, че ваксините всъщност не са задължителни, но са силно препоръчителни. Ето защо една детска градина може да откаже да приеме дете без ваксини, ако това противоречи на нейните вътрешни правила. Едно училище обаче не може да упражни такъв отказ, защото по закон образованието е задължително и детето просто трябва да ходи на училище.
Личното ми мнение е, че родителите, които не ваксинират децата си, постъпват безотговорно спрямо тях и другите. Повишени здравни осигуровки е първата "санкция", която ми идва наум. Мисля, че е справедлива.
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Pipilota » 25 Фев 2017, 11:59

и мен ме дразни това "ама нали вашите деца са ваксинирани".. детето може да не е изградило имунитет, може да зарази няой,който няна тази ваксина. Наистина трябва по-сериозни санкции. Юнона в България ваксините са задължителни, не са препоръчителни. Говори се че има мн страни в които са препоръчителни, а у нас са задължителни. Но там, забележете, повечето деца са ваксинирани...
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот Yunona » 26 Фев 2017, 20:11

Пипи, зарових се малко да прочета и да, ваксините се водят задължителни. И все пак никой не може да накара родителите да ваксинират детето си, ако не желаят. Подписват отказ, заверяват го нотариално и го представят в родилния дом. И после - на личния лекар. РЗИ може да те извика на разговор, за да ти обясни ползата от ваксините, може да се опита да състави акт за административно нарушение, но дотам. Никой не може да ти вземе детето и да го ваксинира без твое изрично съгласие. Затова се използват други мерки за убеждение - не се приема детето в детска градина, не се изплащат детски и т.н. За училището вече споменахме.
Навсякъде ваксинираните деца са повече от неваксинираните. Това съотношение обаче се променя, а оттук се увеличава опасността от намаляване на колективния имунитет - перспектива с непредвидими последствия...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Съгласни ли сте със санкциите за неваксинираните деца?

Мнениеот MGB » 27 Фев 2017, 13:28

Ние сме свикнали, че ваксините тук са задължителни и дори не питат в болницата като се роди детето дали желаем да му се сложат първите ваксини, направо го взимат и ги слагат. Така става и със следващите - казват ти доведи го да му сложим еди-какво си, дори ако не попиташ каква е, няма да ти кажат. Според мен нещата вече не стоят така, както бяха досега, нагласите и мнението на хората вече е различно и по-често ще се случват "сблъсъци" между родители и институции. Да, някои от нас смятат поставянето на ваксини за отговорност и задължение, но питайте и тези родители, чийто деца по някакъв начин са пострадали от тях, а такива има. Това, че са малко на брой и не се говори за тях не означава, че са без значение и трябва да ги приемаме като нужните жертви, за да добрува по-голямата част от човечеството. Щом съществуват, значи не всичко е розово около ваксините, както се представя. Мисля, че трябва да е право на избор и информираност.
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron