Монета на пъпа и край на прилошаването в самолет?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Монета на пъпа и край на прилошаването в самолет?

Мнениеот Lyomi » 28 Фев 2017, 16:31

Никога не съм летяла със самолет, а явно имам проблем с вестибуларния апарат, защото ми става лошо дори и в кола като пътувам. Затова се притеснявам как ще ми се отрази полета след един месец, когато ще летим с моя приятел до Испания :sad: . Моя приятелка, която има същия проблем, ми сподели, че преди да излети си залепва една стотинка точно върху пъпа и така стои с нея през целия полет. Дори хапчета не й трябвали :shock: . Помислих, че си прави шега с мен, но тя много сериозно ми заяви, че не се майтапи и всеки път го правела това нещо и винаги действало! Чували ли сте за подобно нещо? Някой друг пробвал ли го е? Ако поне още един ми го потвърди, освен моята дружка, може и да го приема на сериозно и да го пробвам :mrgreen: . Иначе какви методи използвате в самолета, за да не ви прилошее?
Lyomi
 
Мнения: 296
Регистриран на: 28 Окт 2013, 16:03

Re: Монета на пъпа и край на прилошаването в самолет?

Мнениеот dejavu » 28 Фев 2017, 17:35

Това нещо не мога да си го обясня как действа :lol: , наистина! Как помага тази монета да не ти прилошее немога да проумея. Ако е от типа плацебо ефект, какъв е тоя ефект :shock: ? По-добре едно хапченце си вземи и чиста работата.
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Монета на пъпа и край на прилошаването в самолет?

Мнениеот roksana » 28 Фев 2017, 23:32

Има ли значение каква е монетата? И аз не съм чувала за такъв метод :smile: . Който му прилошава, на летището услужливите стюардеси помагат със средства, които да предотвратят гаденето и повръщането.
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Монета на пъпа и край на прилошаването в самолет?

Мнениеот zheleva212 » 01 Мар 2017, 12:33

Ако човек има проблем с вестибуларния апарат и затова му прилошава при пътуване, не виждам слагането на монета на пъпа как може да повлияе на апарата :lol: . На мен преди също ми ставаше много лошо като пътувах, нямаше значение превозното средство. Но с годините сякаш отшумя и сега си пътувам спокойно, някак си се научих да се изолирам ставащото около мен , да се концентрирам, докато ми премине гаденето и така стопирах нещата.
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта