Гастроезофагеален рефлукс

Гастроезофагеален рефлукс

Мнениеот teodor.ivanov » 01 Мар 2017, 16:12

Здравейте,

От 6 дена имам сериозен проблем който се наблюдава единствено и само вечер след 18:00ч.
След този час започва стягане, повдигане и парене в областа на гръдния кош, устата ми се изпълва през цялата вечер обилно със слюнка, храча бели прозрачни (предполагам) стомашни сокове. Чувствам задух, трудно дишам
Въпреки многото изследвания които ми се направиха те и не успяха да установят защо всеки ден след 18:00 часа организмът ми изпада в това състояние.
Първо Гастроентеролога ми изписа Омепразол + Цинарикс:
Амбулаторен Лист Гастро
След като минаха 2 дена от лечението с Омепразол и след като направих фекален тест за Хеликобактер който се оказа отрицателен се чух с лекарката, като и казах че състоянието ми по скоро се влошава от колкото да се подобрвява, тя ми каза да сменя Омепразола с Нексиум и Цинарикса с Мотилиум. Изкарах 4 дена на Нексиум и Мотилиум отново без никакъв ефект.
След което реших да си направя отново гастроскопия, за да се види какво е положението, защото започна да става много притеснително. След гастроскопията ми изписаха Фамотидин, Иберогаст и Био Анацид.
Амбулаторен Лист Гастро №2
За голяма моя изненада Гастроскопията не установи нищо, дори противно на очакванията ми лекаря каза че не вижда никакви проблеми и корема ми е здрав!
Епикриза - Гастроскопия

Паралелно с това си направих и други изследвания, бях с холтер 24часа, за да се установи дали имам екстрасистули:
Амбулаторен Лист - сърце

Записа от холтера установи че прескачанията са непрекъснати за изминалите 24часа:
Амбулаторен лист Холтер

ЕКГ - Холтер

Между временно си направих и пълна кръвна картина, защото състоянието ми продължаваше да се влошава:
Кръвна картина

Състоянието ми продължава да става по зле, вечер след 18:00ч се започва с рефлуксите ако въобще това са рефлукси, силно ме стягат гърдите, като това състояние продължава около 6 часа.

Моля за съвет към какъв лекар да се обърна, за да се установи на какво се дължи това мое ежедневно състояние и как да го лекувам! Вечер е нетърпимо!
teodor.ivanov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Мар 2017, 13:29

Re: Гастроезофагеален рефлукс

Мнениеот red_eyes » 01 Мар 2017, 16:33

Само след 18 ч. ли се появяват тези симптоми? Не съм медицинско лице, но останах с впечатление от думите ви, че изследванията ви са чисти. Възможно ли е да е на психична основа?
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Гастроезофагеален рефлукс

Мнениеот Kaya » 05 Мар 2017, 09:57

Може би е на психическа основа и аз така мисля, особено вече като го очакваш организмът действа на импулсите на мозъка, бих ти препоръчала да провериш за паник атаки.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Гастроезофагеален рефлукс

Мнениеот qm_tm » 21 Мар 2017, 22:43

Здравейте!
Моят проблем е аналогичен- вечер получавам същите симптоми, имам и хроничен фарингит , та и от там проблем-постоянно ми се стичат секрети в гърлото. Имам чувството, че храната ми е стигнала до гърлото, корема ми е подут, гърба ме боли, хранопровода ми сякаш изгаря. Цялата минала седмица бях така, въпреки нексиума. Но не съм правила никакви изследвания. Последно си купих Гастроцид езо и пробиотик Флора и е една идея по-добре от Нексиума. Мисля да отида да си направя гастроскопия и колоноскопия , но ме е страх от упойката , а и се чудя къде да ги направя.
И аз си мислех, че може да е на нервна почва, защото имам такава симптоматика, да си внушавам болести, но пробвах Ксанакс и не усетих разлика.
qm_tm
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Мар 2017, 22:27


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта