Какви упражнения правите на бебетата си?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Какви упражнения правите на бебетата си?

Мнениеот Malina » 10 Мар 2017, 13:48

Време е вече да засилим упражненията с малката. :mrgreen: Не съм правила друго, освен масажи, но е време да засилим и физическите упражнения..
Какво е най-добре да се прави? Според някои мои познати,упражненията нямат никакъв смисъл и не са така задължителни, в смисъл и без тях детето и ще си проходи и ще си стане активно, защо се правят упражнения, след като то така или иначе си рита и шава немалко? :?:
Но все пак не искам да си оставям детето, като може да се направи нещо полезно за нея. Затова очаквам от вас предложения за упражнения за малки деца, малката е на 5 месеца, но е недоносена, ако това има значение. Сега трябваше да е на 3 месеца, ако си беше родена навреме. :!:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Какви упражнения правите на бебетата си?

Мнениеот vanusha » 10 Мар 2017, 15:14

Аз съм правила упражнения, които сама измислях, само и само да тренирам мускулчетата, а масажите пък са задължителни, правих ги с авокадово масло, макар че преди 15 години беше много трудно за намиране.
А упражнения правих като го слагах по гръб, после го оставях хванат за ръцете ми да се повдигне сам до колкото може, разбира се с моята помощ. По коремче упражнявах краката, като ги повдигах нагоре и надолу.
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Какви упражнения правите на бебетата си?

Мнениеот valensiq » 10 Мар 2017, 16:17

Всичко, което ти се стори подходящо и би направила и със себе си по гръб го прави с детето ти, разбира се без да го повдигаш през кръста,като за мост. Но сгъвай крачетата към гърдите, после ги изпъвай, с ръчичките също така. по корем после можеш да слагаш ръцете си като опора на краката му да се изтласква, важното сега е и да се научи да поддържа главичката изправена, затова слагай ръцете под тялото сгънати и да се мотивира да се изправя. ;)
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Какви упражнения правите на бебетата си?

Мнениеот Lady M » 02 Апр 2019, 10:46

Правех тези, които препоръчват лекарите. Има ги и из интернет. Каране на колело с крачетата, сгъване на ръчичките, масаж на цялото телце, почвайки от крачетата.
Lady M
 
Мнения: 67
Регистриран на: 08 Фев 2019, 12:23


Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта