Незащитен орален секс

Незащитен орален секс

Мнениеот Вангел.Щърбев » 22 Мар 2017, 23:11

Моля Ви за помощ и компетентно мнение.Преди четири дни имах незащитен полов акт с непознато момиче което ми прави фелацио.По принцип никога не си позволявам каквото и да е без предпазни средства но...просто не знам какво ми стана.Това ще бъде за пръв и последен път.Разбира се веднага дойде страха от болести предавани по полов път и по конкретно спин.Колкото повече чета в нета,толкова повече се панирам.Колко е голям риска за предаване на болеста чрез орален секс в сравнение със друг вид такъв ? Има ли значение че все пак се отдръпнах и свърших навън а не в устата и ? Притеснява ме да не би да е имала някакви ранички или кървене в устата.На пръв поглед аз нямам видими наранявания по члена си. Колко трябва да изчакам преди да си пусна някакви изследвания и те да са до някаква степен достоверни ? Ще се побъркам,толкова съм се панирал че не е истина...но не мога да върна времето назад и ще си нося последствията от безрасъдното ми поведение и притесненията ми са малко като след дъжд качулка... !!!
Вангел.Щърбев
 
Мнения: 3
Регистриран на: 22 Мар 2017, 22:57

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот Elica » 23 Мар 2017, 10:30

Според мен е малко вероятно да се заразиш със СПИН по такъв начин, но следващия път бъди по-предпазлив.. какъв е тоя необуздан секс с непознати момичета, то с познати е опасно... А за изследванията, до колкото знам трябва да минат поне 2-3 месеца, за да са реални резултатите.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот kalina_216 » 23 Мар 2017, 12:28

След няколко месеца ще можеш да се изследваш и тогава ще разчиташ на резултата да е правилен.
Аватар
kalina_216
 
Мнения: 292
Регистриран на: 23 Мар 2017, 12:24

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот FramarLekari » 23 Мар 2017, 13:34

Здравейте, Вангел.Щърбев!

Вероятността от заразяване с ХИВ-вируса зависи от вида на контакта. ХИВ най-лесно се предава при непротектиран анален секс, незащитен вагинален секс, употреба на общи игли и спринцовки, от майка на бебе.

Рискът ХИВ-негативен човек ще се зарази с ХИВ от орален секс с ХИВ-позитивен партньор е изключително нисък. Зависи от вирусния товар на лицето с ХИВ и вида на оралния секс. Предаването на ХИВ при извършване на орален секс на ХИВ-негативен човек от индивид с ХИВ е с много нисък риск и според някои източници е невъзможно.

Въпреки че рискът от предаване на ХИВ чрез орален секс е нисък, няколко фактора могат да увеличат този риск, включително язви (ранички) в устата или върху пениса, кървящи венци, както и наличие на други полово предавани болести.

Ако желаете, може да си направите тест за ХИВ/СПИН в "Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС)" – те си остават най-добрата опция, защото само там пациентите могат да получат подходяща консултация от специално обучени специалисти преди и след изследването. Освен това анонимността е гарантирана, а кабинети има на 19 места в България. Ето списък: КАБИНЕТИ ЗА АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО КОНСУЛТИРАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ/СПИН (КАБКИС) – 19 В ЦЯЛАТА СТРАНА

ХИВ-инфекцията се доказва чрез установяване наличието на специфични антитела в кръвта, насочени срещу ХИВ. Времето за поява на антитела (позитивиране на теста) е средно от около 30 до 90 дни след инфектиране с вируса. Тъй като резултатът от изследването може да не установи наскоро придобита инфекция, при съмнение за рисков контакт е желателно да се изчака 3 месеца, преди да се изследвате. Според някои проучвания, в редки случаи, при налична ХИВ- инфекция тестът може да се позитивира едва след 6 месеца.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот sparky » 26 Апр 2017, 00:56

Ужас ! Добре , че си я пазил да не забременее :lol: :lol: :lol:
sparky
 
Мнения: 6
Регистриран на: 06 Фев 2017, 20:40

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот sweet_angel_s » 14 Юли 2018, 13:24

Здравейте интересува ме при незащитен орален секс за жена с кървящи венци какъв е риска и след колко време е най добре да се изследва
sweet_angel_s
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юли 2018, 13:13


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта