Интересно ми е при диабет как се храните и според вас какво е правилно? Значи според проучванията и според моите разбирания, въглехидратите могат да повишат кръвната захар, а целта е да се поддържа на по-ниски нива - нормални. Какъв е смисъла например, с диабет тип 1, да ядеш баница и в следващия момент да си биеш инсулин, за да вкараш кръвната захар в нормалните й граници? Не може ли просто да ядеш яйца да речем? Има много спорни теории кое е правилно и кое не- според едни е добре да има по 50-60 грама въглехидрати на хранене, според други тези количества трябва да бъдат за целия ден, дори около 100 грама въглехидрати на ден все още е нисковъглехидратно хранене и е супер препоръчително при диабетици, само че до колкото разбрах, лекарите твърдят, че са много необходими сериозните приеми на въглехидрати, за да се поддържат нивата на кръвната захар. Все пак въглехидрати има навсякъде и в зеленчуците и в плодовете. Някой може ли да обясни, до колко и защо трябва да присъстват въглехидрати в менюто на диабетика?