Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот krasi_more » 03 Апр 2017, 15:33

Поканиха ни на сватба. В поканите изрично пише "без деца". :roll: За първи път получавам покана, в която ясно се заявява, че не е желателно присъствието на малките човечета. :roll: Не, че бих взела децата си на сватбата, но ми стана странно, че по такъв начин се казва, че децата на са желание на събитието.
Вие какво мислите за посещението на децата на сватбите и правилно ли е да се заявява в прав текст, че децата не са желани на сватбата? А бихте ли отишли на въпросната сватба? :?:
krasi_more
 
Мнения: 115
Регистриран на: 14 Мар 2017, 16:55

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот m0n4eto » 03 Апр 2017, 17:56

Еми сега хората така са си решили, според мен няма правилно и неправилно. Всичко си е до избор.. може да си представят празника им без тичащи деца и след тях майки по дансинга и това да ги дразни излишното съобразяване с малките човечета. :lol: Може и да е странно, ама всякакви хора има. :grin:
Аватар
m0n4eto
 
Мнения: 699
Регистриран на: 27 Мар 2015, 15:24
Местоположение: гр. София

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот Ваня Стойчева » 04 Апр 2017, 09:47

Идеята като идея е хубава от страна на младоженците,колкото и да обичаме децата всички тук, то те създават големи проблеми, особено по-малките, на такива събития. Нямат търпение, изморяват се, изнервят се.Няма лошо да присъстват в някоя част от празника,но за кратко, за цялата сватба би било изморително и то не малко. Това е изморително за възрастните, а какво остава за децата. :roll: Но да се каже в прав текст също е доста обидно и много родители приемат, че след като детето им не е желано и те не са желани на сватбата. Все пак не всеки има под ръка баби и бавачки, на които да остави детето. А и за гостите е немалък разход една сватба, за да наемат и бавачки да речем. Затова на сватбите е добре да се канят близки хора, с тях може да говориш и да им се каже опасенията за децата, без да се обиждат, но да напишеш в поканата "БЕЗ ДЕЦА" е ужасно.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот Lolita83 » 04 Апр 2017, 10:43

И аз съм била канена на сватба без деца и е съъъвсем различно събитие. Нищо против малките сладури, но те могат направо да развалят една сватба. Присъствала съм на сватба, на която едно малко момиченце-3-4 годинки, през цялото време беше залепено за булката. При влизането в ресторанта и ритането на менчето, отиде да танцува на първия танц, после се пречкаше при кумската ръченица. Ни видео, ни снимки. И стана наистина малко прекалено!, ок сладко-сладко, но децата просто нямат мярка и родителите не трябва да ги натрапват. Булката беше с развалено настроение цялата вечер. Затова организаторът си казва "правилата" и гостите решават дали да отидат по правилата.

Поздрави
Lolita83
 
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Апр 2017, 10:25

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот chiZzY_biZzY » 04 Апр 2017, 10:57

Децата нека да присъстват на официалната част, но след това е добре да са прибрани, така хем са се снимали с булката, хем не е необходимо и родителите им да тичат след тях. Просто е добре родителите да помислят за това, все пак е важно младоженците да се чувстват комфортно, малките деца наистина нямат работа там. Да, вече ученици може, те имат по-различен начин на държание и могат да се съобразяват, т.е. няма да развалят празненството, но по-малките просто нямат работа там.
chiZzY_biZzY
 
Мнения: 123
Регистриран на: 23 Мар 2017, 16:47

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот Mon_ton » 04 Апр 2017, 14:49

Лятото ходихме на сватба, дъщеря ми беше на 2 годинки. Булката поиска да я облечем, да й бъде шаферка, имаше няколко какички, пуснаха цветя, беше мило. След тази официална част която продължи 1 час я прибрахме у дома, а ние заминахме на партито.
Там имаше по-големи деца на около 3-4 години, които търчаха между масите, постоянно искаха нещо, мрънкаха, не беше приятно наистина. Родителите трябва да помислят няколко пъти за различни варианти за да оставят децата си и вече ако наистина не могат и не могат да откажат сватбата, да отидат с тях, но наистина в краен случай.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот Yunona » 05 Апр 2017, 15:19

Сватбата трябва да се състои така, както си я представят младоженците.
Ако искат без деца - ок! Който наистина желае да отиде, ще си осигури я баба, я бавачка у дома. Поканите се връчват достатъчно рано и има време за организация.
Ходила съм на такава сватба в чужбина. На поканата пишеше "Adults only reception" - елегантно казано "без деца".
Дечицата са милички, но ако имат несъобразителни родители, със сигурност могат да провалят преживяването на младоженците.

Моя колежка се омъжва през юни и има доста терзания относно децата. За да не обидят някого, май ще се наложи да платят допълнително за аниматор. Дали обаче децата ще искат да стоят при него/нея е отворен въпрос...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот asdddwww » 05 Апр 2017, 15:33

С деца на сватба винаги е приключение. Ходил съм на доста сватби последните години, на всички имаше деца, само че поне присъстваха по-големи, но пак хвърчаха между масите и все някой се притесняваше, дали няма да хвъркне нещо върху роклята на булката. :roll:
За мен няма нищо обидно, ако пише, че събитието е без деца,или ако има, то поне да са над 7-8 години, за да са по-разбрани и да се опитат да държат вниманието на гостите върху младоженците. А ако сватбата е вечерна, още повече, че трябва задължително да е без деца, купонът почва към 12ч, а те отдавна спят!
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот La_bomba » 07 Апр 2017, 14:26

Напълно нормално е, сватбата е изискано събитие, което е за възрастните, които могат да разберат и да оценят това, което се случва. На официалната част могат да присъстват децата, да се снимат с младоженците, да обиколят и да се покажат, но след това е време да си ходят вкъщи. Дори според мен е редно,какво е в случая да се впише в поканата. Както каза и по-нагоре някой, все пак има достатъчно време да се ангажира човек, който да гледа детето, докато родителите са на сватбата.
La_bomba
 
Мнения: 126
Регистриран на: 28 Мар 2017, 10:23

Re: Сватба без деца? Харесва ли ви идеята?

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Апр 2017, 08:46

Yunona написа:Моя колежка се омъжва през юни и има доста терзания относно децата. За да не обидят някого, май ще се наложи да платят допълнително за аниматор. Дали обаче децата ще искат да стоят при него/нея е отворен въпрос...

Практиката с аниматора също не е лоша и може да се изпълни, но е малко вероятно най-малките деца да стоят при аниматора и той пък ще ги забавлява през цялото време - да бе да. Родителите трябва да мислят къде и кога им е удобно да се вземат децата, все пак сватбата е елегантно събитие, логично е да е без деца.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта