Кожна алергия след къпане

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Кожна алергия след къпане

Мнениеот mariana.aleksandrova » 23 Апр 2017, 03:40

здравейте! Имам проблем с моето куче! то вече е на 9 години и до сега не е имало никакви проблеми с кожата и мога да кажа , че не е боледувало до сега . Тази година след едно къпане се появи голям сърбеж и то започна да се чеши така,че си пооскуба козината,но няма голи петна. Ходихме на ветеринар и ни каза,че има алергия към шампоана. Смених шампоана с противоалергичен,но нямаше ефект. изписаха ни Prednivet и получи облекчение,но след всяко къпане всичко започва отново.Prednivet пие след къпане 3дена по 1 таблетка и спира сърбежа ,но забелязвам ,че кожата по коремчето е зачервена и леко топла,а по гърба сякаш има пърхот.започна много често да си тръска козината и като ходи покрай стена да се опитва да се почеши.
Моля за съвет:
1. Вреден ли е Prednivet да се дава толко често?
2.Съвет как да се избавим от тази алергия?
mariana.aleksandrova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Апр 2016, 08:17

Re: Кожна алергия след къпане

Мнениеот Neven498 » 24 Апр 2017, 14:02

mariana.aleksandrova написа:здравейте! Имам проблем с моето куче! то вече е на 9 години и до сега не е имало никакви проблеми с кожата и мога да кажа , че не е боледувало до сега . Тази година след едно къпане се появи голям сърбеж и то започна да се чеши така,че си пооскуба козината,но няма голи петна. Ходихме на ветеринар и ни каза,че има алергия към шампоана. Смених шампоана с противоалергичен,но нямаше ефект. изписаха ни Prednivet и получи облекчение,но след всяко къпане всичко започва отново.Prednivet пие след къпане 3дена по 1 таблетка и спира сърбежа ,но забелязвам ,че кожата по коремчето е зачервена и леко топла,а по гърба сякаш има пърхот.започна много често да си тръска козината и като ходи покрай стена да се опитва да се почеши.
Моля за съвет:
1. Вреден ли е Prednivet да се дава толко често?
2.Съвет как да се избавим от тази алергия?



Имаше активна тема и мисля, че ветеринарен доктор се беше включил. Може би трябва с него да се консултираш.
Аватар
Neven498
 
Мнения: 528
Регистриран на: 30 Мар 2015, 16:07

Re: Кожна алергия след къпане

Мнениеот Локумът » 26 Апр 2017, 09:20

Моето куче така беше без козина на места, имаше някакви проблеми с жлезите. :roll: Но е най-добре да се консултирате и с друг лекар, след като този не дава надежден отговор и от лечението му няма резултат.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта