Какво да правя

Какво да правя

Мнениеот К.Димова » 15 Май 2017, 13:19

Здравейте
Миналият месец чрез цито на мазка откриха че съм 4 група..след което ме гледаха на нещо като микроскоп и ми казаха,че външо нямам нищо последва втора цито на мазка и беше 3Б група на др ден др Дянкова ме прие в Аг-то за абразио имаше две проби от цереикалният канал и от кухината ако не се лъжа на две места изпратихме пробите-патолог К.Димитров към онкология стара загора резултат тежка дисплазия 3 степен и университетската болница стара загора тежка дисплазия 2 степен
Казаха конизация
Ходих и при Стефан Бузалов пусна цито на мазака-3Б гледа ме на микроскоп пак нямаше нищо външо и той каза конизация
Доктор Дянкова ме насочи към Христо Тъмнев генеколок онколог в старозагорската онкология.... направи ми конизацията той с ел.примка като е била максимално по на високо защото дисплазията била в цервикалният канал а не външно..
Резултата от конизацията е дисплазия 3 степен в цервикалният канал и във върха на конуса...
Кпнсултацията с Тъмнев беше или за втора конизация но генетично моята шийка била по къса и било опасно за да не засегне маточната кухина...другият вариянт който предложи тъй като не съм раждала а с мъжа ми искаме да имаме наши деца да забременея да износя плода и след това да ми махнат матката....
Незнам какво да правя доктора каза че няма проблем да износя плода..
Моля ви при първа възможност да ми отговорите
Благодаря предварително
К.Димова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Май 2017, 10:44

Re: Какво да правя

Мнениеот Snejna » 15 Май 2017, 15:43

От прочетеното разбирам, че ти дори не си сигурна в каква група попадаш и как да продължиш. Моят съвет е да потърсиш мнението на лекари в София.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Какво да правя

Мнениеот Pipilota » 15 Май 2017, 18:59

И според мен търси друго мнение, чувала съм, че Бузалов е добър онколог, но явно техниката и методите на изследване не са достатъчни. Отиди в София, там ще имаш повече възможности. А за бебето, след като така или иначе влизаш в рискови групи, наистина е добре да премислите задължително скорошно раждане, поне на 2 хлапета :) успех и потърси още мнения, поне за да конкретизират групи и диагнози.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Какво да правя

Мнениеот FramarLekari » 16 Май 2017, 12:39

Здравейте, К.Димова!

Най-добре е да обсъдите възможните по-нататъшни мерки и подход, които ще бъдат предприети, с акушер-гинеколог, и заедно да вземете най-правилното и подходящо за Вашия случай решение.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Какво да правя

Мнениеот К.Димова » 16 Май 2017, 15:38

Благодаря ви за мненията!
Утре съм на консултация с доста препоръки за др.Тодоров с дъгогодишна практика още от времето на майка ми.Искрено се надявам да каже хубави нещо относно планираната ми бременност и да се поуспокоя поне за момент!А относно групата знам коя съм-от пап теста съм 3Б а от абразиото и конизацията си оставам CIN3 което се води тежка дисплазия 3та степен...
К.Димова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Май 2017, 10:44

Re: Какво да правя

Мнениеот klarissa » 16 Май 2017, 16:14

Успех с намирането на лечение и не се притеснявай! След като успешно си намерила всичко, преди да има индикации за проблем, със сигурност ще се предприеме добро лечение, което ще спомогне да се справиш с проблема и да забавиш развитието на болестта, докато износиш едно две дечица.
klarissa
 
Мнения: 133
Регистриран на: 17 Мар 2017, 15:57


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта