Тонзилотрен - мнения

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Тонзилотрен - мнения

Мнениеот Lolita » 09 Ное 2011, 17:09

Здравейте, дъщеря ми страда от чести ангини - само възпаление на сливиците без гной по тях. По препоръка на моя позната й взех тонзилотрен - хомеопатични таблетки. Кажете ми мнението си !
Lolita

Re: Тонзилотрен - мнения

Мнениеот Bella » 09 Ное 2011, 17:25

Много силна реклама му върви сега, надявам се да е наистина така както казват в рекламата: Трайно решение на болното гърло и възпалените сливици!
Аватар
Bella

Мнениеот desi_koleva » 09 Ное 2011, 17:39

Да хубав е препарата, аз лично съм го ползвала на дъщеря ми при болно гърло / леко зачервено /, при по тежките случаи не помага. Също ми бяха предписали профилактично да го давам 2 пъти по 1 хапченце, но понеже знам че в хомеопатията няма профилактично ползване на лекарствата , не съм го давала.
Като цяло съм доволна от него!!
desi_koleva

Мнениеот radowen » 17 Ное 2011, 17:21

desi_koleva написа:Да хубав е препарата, аз лично съм го ползвала на дъщеря ми при болно гърло / леко зачервено /, при по тежките случаи не помага. Също ми бяха предписали профилактично да го давам 2 пъти по 1 хапченце, но понеже знам че в хомеопатията няма профилактично ползване на лекарствата , не съм го давала.

И при нас е същото - доволна съм, но само Тонзилотрен при по-сериозно заболяване не помага!
radowen

Мнениеот eli » 22 Ное 2011, 17:07

desi_koleva написа:Да хубав е препарата, аз лично съм го ползвала на дъщеря ми при болно гърло / леко зачервено /, при по тежките случаи не помага. Също ми бяха предписали профилактично да го давам 2 пъти по 1 хапченце, но понеже знам че в хомеопатията няма профилактично ползване на лекарствата , не съм го давала.

Как така да няма профилактичен прием на хомеопатични лекарства?
Аватар
eli

Мнениеот io&r » 26 Ное 2011, 20:00

Дъщеря ми беше със силно зачервено гърло и висока температура. Изписаха и антибиотик, но аз реших да пробвам първо с Тонзилотрен, тъй като преди две седмици пак беше на антибиотик. Давах и по 1 табледка на 2 часа. След 2 дни детето се излекува :P ! СТРАХОТЕН Е !!!
io&r

Мнениеот lallali » 07 Яну 2012, 15:06

io&r написа:Дъщеря ми беше със силно зачервено гърло и висока температура. Изписаха и антибиотик, но аз реших да пробвам първо с Тонзилотрен, тъй като преди две седмици пак беше на антибиотик. Давах и по 1 табледка на 2 часа. След 2 дни детето се излекува :P ! СТРАХОТЕН Е !!!

И аз съм на това мнение! Въпреки че действа бавно и се иска доста търпение, Тонзилотрен наистина е ефективен. Посъветвах се и с лекар, който ми предложи следната схема. Когато детето е здраво, се дава сутрин и вечер по две таблетки. Много е важно обаче това да става веднага след събуждане и непосредствено преди лягане, като поне 15 минути преди приема на таблетките, не бива да е яло и пило нищо. Това е правило в хомеопатията, много е важно да се спазва, за да бъдат ефективни лекарствата. Тази схема трябва да се спазва 2 месеца, след което се почива 4 месеца и отново се повтаря. Обикновено се правели 3,4 курса, но не мога да споделя резултати все още, защото все още сме на първата почивка.

Друго важно - ако по време на тази схема или по време на почивката, има възпаление на гърлото и сливиците, се прилага лечебната схема за прием на Тонзилотрен - по 1,2 таблетки на всеки час през първите 2 дни, а след това три пъти на ден по 2 таблетки 10 дни.
Аватар
lallali

Мнениеот borislav.bo » 24 Яну 2012, 13:39

как няма профилактично действие, естествено че имат. Та всяко второ дете приема хомеопатия именно с профилактична цел, за предпазване от грипни заболявания. От къде знаеш и си толкова убеден, че нямат такава цел?
borislav.bo

Мнениеот vladi » 16 Мар 2012, 19:32

молиа ви кажете ми може ли да дажам тонзилотрен в комбинация с инфлуцид?
vladi

Мнениеот borislav.bo » 19 Мар 2012, 12:51

Съставките и на двете лекарства са различни, за това не мисля че има проблем да се приемат заедно, все пак показанията им са различни.
borislav.bo

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти