Атопичен дерматит при бебета и деца

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот сиско » 17 Ное 2011, 23:35

моля ако има майки във форума с този проблем да си споделяме и да си помагаме взаимно. Аз имам детенце на почти 2 годинки с диагноза атопичен дерматит от 3- месечно. Около годинката го бяхме овладяли, но сега отново положението е плачевно :(
сиско
 
Мнения: 341
Регистриран на: 18 Окт 2011, 16:03

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот qproin » 23 Ное 2011, 16:02

Една позната успешно го лекува с хомеопатия. Аз само мазах дъщеря ми с кремове на Др Тайс и Ла Рош. Оправи се сравнително бързо и скоро не се е появявал.
qproin
 
Мнения: 669
Регистриран на: 18 Юли 2011, 22:21

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот сиско » 23 Ное 2011, 19:29

за съжаление на нас само кремовете и мазилата не ни помагат
сиско
 
Мнения: 341
Регистриран на: 18 Окт 2011, 16:03

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот Даниела Танева » 02 Яну 2012, 22:21

Моята дъщеря е с Атопичен дерматит, кожата и е ужасно суха още от бебе.Дори и скалпът на главата и се лющи. За кожата на главата използваме шампоан-SELSUN Blue-anti dandruff , а за тялото душгел A-DERMA -Primalba и лосион за тяло A-DERMA. Всичко това ни е предписано от дерматолог. От време на време и се появяват много мънички лишейчета по гърдите и гърба, които мажа с Advantan krem, но само за 10дни т.к. е с кортикостероиди. Това, което знам със сигурност за атопичната кожа е, че трябва да е постоянно овлажнена т. е. мазане с лосиона всеки ден.
Даниела Танева
 
Мнения: 34
Регистриран на: 30 Дек 2011, 23:46

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 10:30

И ние минахме през този ад Атопичен дерматит..Детето ми беше на 1г.2м. мазала съм я с какво ли не..смених няколко дерматолога..Все още имам една чанта с кремове,лосиони и още какво ли не..Това което ни помогна на нас са едни капки,които се приемат през устата наричат се Зиртек и едно мазило,но честно казано не му помня името,а и не знам къде ми е рецептата,за да ви го кажа.Но успея ли да я намеря ще ви пиша пак..
Devora
 
Мнения: 43
Регистриран на: 08 Фев 2012, 09:08

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот Silvi » 10 Фев 2012, 17:29

Атопичния дерматит е често срещан момент в развитието на всяко дете. Понякога това се наблюдава като малки червени петънца зад коленете и по лактите на детето. Може да заема и по-големи повърхности от кожата, като предната част на бедрата. А има случаи, когато кожата става суха по цялото тяло. При по-големите деца атопичния дерматит може да се появи също така във вид на сухи и червени петна върху бузите, зад ушите или върху китките или глезените. При някои деца се изразява в оцветени отоци върху бедрата или върху коремната област.Цветът на екземата може да бъде от телесен до яркочервен. Причините за атопичния дерматит са две: въздух или дразнител

- кожата е пригодена да бъде изсушавана от въздуха. Ако къпете всяка вечер детето си ще забележите, че кожата му постепенно загрубява.
- Както вече споменах друга причина за появата на атопичния дерматит може да бъде някакъв дразнител като парфюми, перилни препарати, текстилни багрила, различни платове, дори храни. Лесно може да се установи дразнителя тъй като обрива се появява само когато кожата е в допир с него.
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот dimitrova_70007 » 18 Фев 2012, 17:01

Чела съм за този проблем. Нямам практически опит, но в статията пишеше да се забрави за климатика, защото вкарва във въздуха вредни бактерии и акари, които още повече раздразват кожата. Отоплението може да е на парно или на дърва. Много е важна и моралната подкрепа на по-големите деца с този проблем. Не трябва да им се внушава, че са по-различни от осталаните или пък, че са грозни. Липсата на самочувствие в ранна детска възраст може да доведе до много по-големи проблеми в последствие. Мазането с каквито и да било лекарства трябва да бъде съчетано с пиенето на топли течности, дори и да е само вода. Излагането на слънце - много умерено и в определени часове от деня. Трябва да се избягва месната храна, подходящи са зеленчукови супи и ястия, както и всякакви плодове.
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот southern_sun » 21 Фев 2012, 16:55

Аз съм чувала, че когато се целуват често бузките на бебето се получава този атопичен дерматит. Не знам дали наистина това е причината, но докато беше малка дъщеря ми бях забранила на роднини и познати да целуват бебето по бузките.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот SunFlower » 29 Май 2012, 16:43

Атопичния дерматит все по-често се среща в развитите държави и бива наречен, болест на цивилизацията на развитите нации. Хората в бяла кожа, руса коса и светли очи са по податливи на това заболяване.
Атопичният дерматит (атопична екзема) е едно от най-често срещаните възпалителни кожни заболявания, което засяга предимно бебетата, а първите симптоми възникват около 3-месечна възраст, като се проявяват главно по лицето и крайниците. След втората година на детето симптомите стават по-изразени и се локализират в кожните гънки, в зоната на ръцете, китките, глезените, под ушите. Други симптоми са подуване, зачервяване, сърбеж, напукване и лющене на кожата, сълзящи рани с корички. Атопичния дерматит в повечето случаи е наследствено заболяване, не е заразно, от него страдат най-вече деца, които растат в засилено замърсена среда. Най-често атопичния дерматит се повлиява от антихистамини, антисептици, антибиотици, UV терапия, термална терапия или употребата на специализирана медицинска козметика.
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Атопичен дерматит при бебета и деца

Мнениеот s_3516 » 19 Фев 2013, 13:57

И ние сме с диагноза дерматит. Пъпките ни се появиха малко след раждането. Малката вече е на 4 месеца и все още има периоди в които пъпките отшумяват и след това пак се появяват. Използвали сме само козметика на Мустела до сега.
s_3516
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Фев 2013, 13:34


Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта