Злопаметни ли сте?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Злопаметни ли сте?

Мнениеот ПетърВн » 10 Фев 2012, 14:15

Не бих казал, че съм злопаметен. Не забравям ако някой ми е сторил нещо лошо, но и не намирам за нужно на всяка цена да трябва и аз да му сторя нещо.

Какъв е смисълът да си поставяш за цел независимо след колко време да си върнеш лошотията към някого след като може да концентрираш енергията си към нещо по-позитивно което би ти допренесло някаква изгода.
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн

Мнениеот djelis5 » 10 Фев 2012, 15:01

Да и то много!Не зная, защо но лошите неща и хора много трудно забравям, а хубавите дори случили се вчера забравям.
djelis5

Мнениеот Memento » 13 Фев 2012, 12:04

djelis5 написа:Да и то много!Не зная, защо но лошите неща и хора много трудно забравям, а хубавите дори случили се вчера забравям.

Мисли по-позитивно :) Лично аз изпадам в много тежки форми на негативизъм, песимизъм и озлобяване от време на време, но все повече се уверявам, че няма смисъл и се опитвам да гледам позитивно на нещата доколкото мога. Знам, че е трудно и на думи звучи "ала-бала", но се усмихвай повече, мисли позитивно така ще се насладиш пълноценно на живота си :)
Аватар
Memento

Мнениеот ogi-smile » 13 Фев 2012, 13:18

Няма нищо лошо в това да помниш нещо, което ти се е случило и ти е причинило болка... Помниш, за да се предпазиш и да изградиш имунитет...
Аватар
ogi-smile

Мнениеот geriva » 27 Фев 2013, 12:36

Лоша съм- помня като слон. Знам, че не е положително качество, но...
Понякога си казвам, че всеки допуска грешки, че не трябва да изискваме толкова от хората около нас.
Но ТО си стои дълбоко в душата ми- онова чувство на разочарование, което съм изпитала.
Все си имам "едно наум" и това е.
geriva

Мнениеот victory » 27 Фев 2013, 12:52

Обиждам се трудно и много нося на майтап и т.н.. Да бъдеш наранен обаче е едно по - сложно понятие, което няма как да не се помни.Това не означава, че съм злопаметен, а просто помня, всички по - важни моменти и чувства, които са ме впечатлили...
victory

Мнениеот sunnyr » 25 Мар 2013, 16:48

Аз не, но половинката свръх злопаметен. Защо да си товарим съзнанието с отрицателни мисли :roll:
sunnyr

Мнениеот Andrey » 03 Дек 2014, 15:04

sunnyr написа:Аз не, но половинката свръх злопаметен. Защо да си товарим съзнанието с отрицателни мисли :roll:

Ами гледай да не го тормозиш човека, странно обаче, обикновено жените са злопаметните ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Burborino » 03 Дек 2014, 16:00

Помня всичко (включително и лошотията), което значи, че съм злопаметна. Не отмъщавам на хората, не натяквам. Смятам го за супер инфантилно... и почти винаги давам втори шанс на хората защото всеки човек греши.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Rali_hr » 04 Дек 2014, 14:17

Burborino написа:Помня всичко (включително и лошотията), което значи, че съм злопаметна. Не отмъщавам на хората, не натяквам. Смятам го за супер инфантилно... и почти винаги давам втори шанс на хората защото всеки човек греши.

Не си злопаметна, просто си паметлива :D Ако беше злопаметна в един момент щеше да използваш този коз срещу хората, или поне от време на време щеше да натякваш за случката. :)
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси