Какво се случва в световен мащаб с женската сексуалност?

Какво се случва в световен мащаб с женската сексуалност?

Мнениеот Dharma » 10 Яну 2012, 11:11

Kак дефинираме женската сексуалност? Промяната е: преминаване от функционален модел на сексуалността (от това как частите на тялото, работят и кой хормон е отговорен за какво) към смислов модел на сексуалността (какво означава сексуалността всъщност за нас като индивиди?). Жените по рождение знаем, че сексът означава нещо повече от това, което се вижда на пръв поглед. Ние всички знаем това в сърцата си. Когато говорим с други жени, те заявяват: "Tрябва да има още нещо. Знам, че има нещо повече от това."

Най-простият начин да се създаде индивидуална промяна е да насочим нашето внимание към връзката между нашето сърце и нашите гениталии. Сега това може да звучи малко необичайно, но това е една от тайните. Когато се свърже емоционалната ни природа с нашата сексуална енергия, се случва процес на съзряване. Ние насърчаваме хората да узреят физически (тоест, от тялото на дете в тялото на възрастен човек), ние искаме всички деца да растат в здраво тяло. Ние насърчаваме, умствената зрялост като насърчаваме нашите деца да ходят на училище, да продължават да се образоват и да разширяват съзнанието си. До известна степен ние насърчаваме и духовната зрялост, като търсим в духовността стойноста на живота и има много, много програми, които могат да ни помогнат в обединяването на тези аспекти в живота ни. Въпреки това колко живи примери имаме за наистина емоционално зрели възрастни или наистина пораснали в сексуално отношение такива? Когато осъзнаем, че нашето емоционално и сексуално естество, също може да съзреят, това е много вълнуващо и всъщност в това е скрит ключът към живота на свобода, радост и много жизненост. Така че нека да разгледаме какво трябва да предприемем, за да свържем отново сърцето си и гениталиите по такъв начин, че естествено и много внимателно да позволим на тези енергии да узреят и да разцъфтят.
Програмата от курса "Нефритеното яйце" е предназначена да ви накара да осъзнаете тези два различни аспекта от себе си, както и да ви насърчи да изследвате аспектите на емоционалната и сексуалната ви природа, във ваш собствен, много нежен ритъм.
Друг аспект на тази програма е наистина да започнете да изживявате живота си в съответствие с женствената ви същност. Какво имам предвид под женствена същност? Това е частта от вас, която е възприемчива, това е частта от вас, която е мистериозна, неопитомена, и циклична. Ако погледнем към жените в репродуктивна възраст от живота, най-очевидния цикъл за тази жена ще бъде менструацията или Лунният цикъл. При жени, които са в менопауза, все още има красиви цикли и ритми, към които те могат да се настройват и от които да започнат да живеят. На по-изначално ниво, това също е частта от нас, която долавя целта в нашия живот, защо сме тук? Как можем напълно да изразим себе си в този свят?
Може да сте запознати със символа, наречен Ин и Ян. Този символ, като модел, е доста забавен. Това, което имаме, е цикличен символ, имаме периоди в месеца ни, в нашата седмица, или в нашия ден когато се чувстваме изпълнени с енергия и когато не сме толкова пълни с енергия. Това не е добро или лошо, ние просто искаме да забележим тези цикли.


Когато нашата енергия е ориентирана по-навътре, интровертна, може би по-малко количество или може би по-емоционална, нека да кажем, че това е цикъл Ин. Когато енергията ни е по-изразена навън и може би по-сексуална, ние ще наречем това Ян цикъл. Всеки може самостоятелно да определи това в собствени условия, но за сега, нека просто си играем с модела, че вътрешната и емоционална енергия е Ин и че външно-ориентираната и сексуална е ян. Разбира се, това е модел, а не догма! Този конкретен модел, когато живеем с него, когато усещаме ритъма на нашия женствен и мъжествен цикъл, Ин и Ян, той създава хармония в нашия живот, един баланс в живота ни. Ние вътрешно винаги сме склонни да, да приемаме цялостно нашата природа. В този урок, ще да ви дам това като задача, след малко, за това как да се набележат тези цикли по много лесен, забавен начин.
Всъщност има 3 нива на този метод. Първото ниво е основополагащо. Това означава, че ние ще изградим наистина силно тяло и енергийна система. Това е много важно, защото, когато тялото ви е силно и енергийната система е отворена, можете да започнете да боравите с все повече и повече нива на удоволствие.
Второто ниво се занимава със сексуалната основа практически. Това е хормоналното здраве. И това е много важно за жените - да участваме в нашето хормонално здраве, защото боравим с твърде много информация и това ни кара често да се чувстваме обезсилени и под влияние на хормоните. Надяваме се с тази програма, че ще започнете да се чувствате по-комфортно по отношение на връзката ви с тази малка мистериозна част от себе си, която или ви кара да се чувствате добре или зле.
Третото ниво на това обучение е практика с нефритеното яйце. Съвсем конкретно, има техники за подобряване здравето на таза за подобряване на сетивния опит на чувственост в тази област на тялото, и някои упражнения за лечение на емоционално-сексуално ниво. Така че със съчетанието на всички тези три нива, имаме цялостна система, която ще допринесе да се съживите, отворите и наистина ще ви помогне да създадете сочен / апетитен живот за себе си.
Сексуалността, основана на сърцето
Споменах за Ин и Ян. Да знаете вашия Ин / Ян цикъл е важна и ценна стъпка към по жизнен живот. Има няколко начина, по който можете да начертаете карта на тези цикли за себе си:
• Вземете обикновен календар и отбележете менструалния си цикъл.
• Ако имате телефон, който позволява приложения, има някои забавни и безплатни приложения, които ще ви позволят да следите вашите цикли
• Ако нямате менструален цикъл и сте забелязали модел на Ин и Ян в живота си, отбележете това в календара.
Независимо дали имате Лунен цикъл или не, ако не сте забелязали още някакъв модел, започнете ежедневно да отбелязвате със стрелка нагоре или надолу, която цялостната ви енергия (емоционално и физически), и наблюдавайте, дали се очертава някакъв модел. Вие ще трябва да направите това за най-малко в продължение на 1 - 2 месеца. Забавлявайте се!! Не се притеснявайте, ако сте пропуснали ден тук и там.
Всички практики имат две части: емоционален компонент, за да проучите този аспект на вашия характер, както и сексуален компонент, който ви въвежда в практики, които да ви помогнат да впрегнете вашата жизнена енергия и жизнена сила.
Емоционално: Започнете да обръщате внимание как се чувствате емоционално. Каква е доминиращата емоция от деня? Изминалата седмица? Изминалия месец? Изминалата година
Сексуално: Следните движения влизат в състава на Част 1 от техниките на курса “Нефритеното яйце”:
• Разтърсване
• Кръгови движения с таза и бедрата
• Загряване на слабините и сакрума
• Затопляне на гръбнака: жерав, костенурка, дишане в гръбначния стълб
• Кръгове с раменете
• Тан Тиен дишане
• Свързване на сърцето с матката
• Съхраняване на Chi
Това е практиката за първата седмица. Препоръчително е, да практикувате най-малко веднъж на ден.

С всички практики от курса “Нефритеното яйце”, може да се запознаете по време на едноименния съботен курс от 11:30 ч., организиран от Универсално Тао – България
Dharma
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Яну 2012, 10:57

Re: Какво се случва в световен мащаб с женската сексуалност?

Мнениеот Vampire Kiss » 10 Яну 2012, 13:32

Програмата от курса "Нефритеното яйце" е предназначена да ви накара да осъзнаете тези два различни аспекта от себе си, както и да ви насърчи да изследвате аспектите на емоционалната и сексуалната ви природа, във ваш собствен, много нежен ритъм.


Това нефритено яйце някаква секс играчка ли е? Нищо не разбрах от написаното, а вие... :roll: :geek:
Vampire Kiss
 
Мнения: 89
Регистриран на: 05 Авг 2011, 14:49

Re: Какво се случва в световен мащаб с женската сексуалност?

Мнениеот M.Tasheva » 05 Дек 2013, 12:18

Що за разсъждения са това, то е добре да има баланс в цялото ти тяло и да "обмисляш" духовно процесите в тялото си.. амаааа чак пък толкова!
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта