Кръв в изпражненията на 4 год. дете

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Кръв в изпражненията на 4 год. дете

Мнениеот ovagimyan » 17 Яну 2012, 16:43

Кървенето не е постоянно и акото не е твърдо, няма запек. Може да се появи на седмицата един път или на двете, няма определен период. Не е установена храна, която да дразни стомаха или червата .

Чревни инфекции – повечето от тях не са сериозни, не се лекуват и ще отминат от само себе си:
- Ротавируси – една от най-честите причини за диария, особено през късната есен и зимата. Причиняват много лошо миришещо, воднисто, зеленикаво или кафяво разстройство, което може да продължи със седмици. В началото на разболяването често може да има температура и повръщане.
- Други вируси – ентеро и еховируси
- Бактерии – включват E. Coli, салмонела и още някои други. В началото може да има температура и повръщане. При бактериалните инфекции често се открива малко кръв. Дори и тези инфекции рядко изискват антибиотично лечение.
- Паразити – има много видове. Обикновено заразяването става от замърсени води или по време на пътуване. Типичен признак е диария, която е силно водниста и продължава повече от две седмици.
Заразност – всички тези причинители са заразни - докато трае диарията.

2. Непоносимост към храни – трудносмилаема храна за стомаха. Тези храни са различни за различните хора.
- Лактозна непоносимост – това е най-честият пример за непоносимост към храни. Симптомите са колики, стомашни болки, гадене и диария след ядене на млечни продукти (които съдържат млечна захар – лактозата)
- Захар или химични добавки и оцветители – добре е известно, че тези неща дразнят стомаха на децата

3. Алергия към храни – има много признаци за алергия към храни и един от тях е слузестата, понякога кръвениста диария. Различава се от непоносимостта към храни по това, че симптомите засягат няколко части на тялото – храносмилателния тракт, кожата и дихателните органи.
- Алергия към белтъка на кравето мляко – това е една от най-честите хранителни алергии при децата. Детето може да получи диария, обрив по лицето, тялото и дупето, хрема, кашлица или свиркащо дишане. Имайте предвид, че когато детето е алергично към белтъка на кравето мляко, то ще има трудности и с храносмилането на млечната захар – лактозата.

4. Диетични грешки от количествено и качествено естество – свързани с промяна в диетата (преяждане, едностранчиво хранене, консумация на некачествена храна, хиповитаминоза)

5. Интоксикации – професионални и битови отрови (отровни гъби, олово, живак, арсен, хербициди, инсектициди) , медикаменти (злоупотреба със слабителни средства,антибиотици, кардиотоници), ендогенни (уремия, диабет)
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Кръв в изпражненията на 4 год. дете

Мнениеот Memento » 17 Яну 2012, 22:24

Това звучи страшничко :? А може ли кървенето да бъде признак на нещо по-сериозно от по горе изброените проблеми :?
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Кръв в изпражненията на 4 год. дете

Мнениеот ogi-smile » 01 Фев 2012, 12:05

За да избегнете поява на кръв при изхождане,трябва да се следи за нормалния режим - децата трябва да акат редовно поне веднъж дневно. Най-добре е това да става сутрин, преди детската градина. Храната не трябва да бъде суха, а разнообразна с много течности, плодове и зеленчуци. При децата може да се появи кръв след изхождане, когато се напъват при запек. Тогава тя е ясна и се появява накрая. Дължи се на цепване на нежната лигавица на ануса. По принцип при децата няма хемороиди.
Но понякога ясната кръв се дължи на полипи - разраствания на лигавицата. Задължително е да се отиде на преглед при специалист...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05


Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта