Кога да спрем да сме "удобни"?

Съвети за родители, отношения между тийнейджъри и възрастни, трудни въпроси

Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот ovagimyan » 21 Яну 2012, 17:09

Вероятно ви се е случвало да попаднете в ситуация да сте толкова влюбени, че да сте готови на всичко за мъжа или жената до вас. Особено, когато не сте сигурни как ще се развият отношенията ви.Границата на самоуважението започва прогресивно да пада.
Инстинктивно започваме да се нагаждаме, така че да предразположим другия.Ако иска да отидете на кино, вместо да хапнете, веднага се съгласявате, дори да умирате от глад. Каните го специално у дома си, решавате да сготвите и да го изненадате, той ви отказва, защото изникнал ангажимент, а вие, колкото и да побеснеете, накрая намирате убедителен аргумент пред себе си, че може той да е имал право. До кога? Кога да спрем да сме удобни и да се нагаждаме? Има ли SOS, STOP ?
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот Memento » 23 Яну 2012, 13:13

Не няма СТОП нито СОС, удобни сме докато вярваме в правотата на действията си един път влезеш ли няма излизане. Докато някой не ти отвори очите няма изход.
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот ogi-smile » 03 Фев 2012, 15:18

Един познат беше казал „Мъжът лесно хлътва по някоя жена и започва да я сваля, но за да се задържи той дълго при нея, си остава нейна задача.“ Не че трябва да извършвате висш пилотаж, за да задържите един мъж, но едно от първите правила е да не губите никога самоуважение. Заявите ли още от самото начало, че няма да се унижавате и да сте винаги готова на всичко за човек, който все още не го е заслужил, ще видите как ще ви погледне веднага с уважение. Червената лампичка в главата му ще светне и дори да не сте негов тип, поне няма да си позволи да ви мотае.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот ovagimyan » 07 Фев 2012, 17:33

Добре де , ама наистина ли има мъже , на които им е удобно да кажат на приятелката си след 3тата среща примерно 'Сготви ми , купи ми това , онова" !?!?!?!?! А и след като го кажат жената, какво прави и ако това не и харесва, защо просто не предприеме нещо по различно..
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот Memento » 11 Фев 2012, 18:01

ovagimyan написа:Добре де , ама наистина ли има мъже , на които им е удобно да кажат на приятелката си след 3тата среща примерно 'Сготви ми , купи ми това , онова" !?!?!?!?! А и след като го кажат жената, какво прави и ако това не и харесва, защо просто не предприеме нещо по различно..


Всякакви тиквеници има, двама истински партньори трябва да са удобни един към друг, да споделят да си помагат взаимно, да вършат нещо постоянно заедно. Почне ли единият да става по-удобен от другия баланса се губи и идва ред на проблемите. Удобен не означава непременно да станем подвластни на другия, да бъдем негов слуга!
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот shhuus » 11 Фев 2012, 19:42

Хаха, темата ми напомни за един мой бивш приятел, който искаше от мен да "натиснем бутона пауза за малко", при което директно му каза че при мен има само един и той е СТОП... Не знам понякога какво им се върти в главата на тези мъже...

Иначе по темата бих отговорила, че винаги трябва да се чувстваме удобно в компанията на партньора си, без значение дали ми готви или т.н. Просто трябва да сме спокойни с него, да ни е удобно и комфортно. Разбира се, това чувство трябва да е двустранно, така че за една стабилна и хубава връзка трябва да се правят компромиси, саможертви или както искате го наречете, но да давате от себе си, за да получите.
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus
 
Мнения: 66
Регистриран на: 10 Фев 2012, 09:04

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот ogi-smile » 19 Фев 2012, 14:57

Кой трябва да прави повече компромиси – мъжът или жената? /Макар че не трябва да ги броим, винаги прави впечатление, че единият е по–склонен./ Забелязала съм, че ако жената прави повече компромиси, в повечето случаи връзката не е много успешна и продължителна. Може би в този случай мъжете по някакъв начин променят отношението си към половинките, чувстват ги обезличени, сигурни или иначе казано „в кърпа вързани”. Рано или късно жената усеща нещата /понякога и с помощта на приятелки/ и всичко се променя. Следва... раздяла. Вероятно. Ако мъжът прави повече компромиси, като че ли нещата си идват на мястото – той е този, който трябва да угажда, да се чувства необходим; тя да прави малки женски номерца и да поддържа напрежението. Тогава мъжът се чувства мъж, а жената – жена. Природата си казва думата.
Ако приемем, че всичко е борба, дори и взаимоотношенията /или особено те/ и компромисите са някакво средство, можем да кажем: „Човек трябва да бъде така борещ се, че след всяка загуба да му остават още скъпи неща в живота”. Да правим ли компромиси? – Да! На всяка цена ли? – Не! Компромис = на удобен?
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот VIVI » 07 Юни 2012, 13:57

Колкото по-рано, толкова по-добре, иначе започваме сериозно да вредим на себе си! Нямам предвид единствено отношенията мъж - жена, а по принцип. Докато угаждаш, си много добър, а в момента, в който започнеш да мислиш повече за себе си, ставаш неудобен и непотребен. Защо да си го причиняваме? Имала съм няколко такива приятелки, с които в един момент просто прекъснах всякаква връзка.
За маса има много приятели, но истинските си проличават, когато изпаднеш в труден момент или нужда :idea:
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот SunFlower » 07 Юни 2012, 16:26

Аз не смятам, че имаш ли връзка с някой си удобна или неудобна. Когато си с един човек не си с него защото имаш някаква полза от всичко това, а защото най-малкото имаш чувства към този човек. Не мога да си представя, че има хора, които гледат само изгодата в една връзка.
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Кога да спрем да сме "удобни"?

Мнениеот Genoveva » 09 Юни 2012, 16:52

ogi-smile написа:Един познат беше казал „Мъжът лесно хлътва по някоя жена и започва да я сваля, но за да се задържи той дълго при нея, си остава нейна задача.“ Не че трябва да извършвате висш пилотаж, за да задържите един мъж, но едно от първите правила е да не губите никога самоуважение. Заявите ли още от самото начало, че няма да се унижавате и да сте винаги готова на всичко за човек, който все още не го е заслужил, ще видите как ще ви погледне веднага с уважение. Червената лампичка в главата му ще светне и дори да не сте негов тип, поне няма да си позволи да ви мотае.

Ако наистина държите на един мъж винаги има начин да го задържите до себе си. Мъжете са примитивно устроени, само трябва да се опитате да им се вмъкнете по кожата. Има мъже и мъже, едните държат на обноските, други на храната, трети на характера и т.н, вие сама трябва да разберете, каква роля да играете. А що се отнася до заглавието "удобни" не смятам, че трябва да си удобен на някого!
Genoveva
 
Мнения: 130
Регистриран на: 19 Окт 2011, 20:50

Следваща

Назад към Тийн свят

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта