Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот ogi-smile » 24 Яну 2012, 10:53

Кой знае как, фригидността се е настанила сред вродените недостатъци, които орисниците са ни отредили още край люлката. Но в действителност много често тя се дължи на някакви натрапени вътрешни забрани, които си е поставила самата жена.
Фригидността е една загадка която трябва да се разбули...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот Memento » 24 Яну 2012, 11:50

Случва се и обижда, кофти е но е факт, зависи от причините за фригидността, не съм експерт не съм срещал досега такава жена.
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот southern_sun » 24 Яну 2012, 12:15

ogi-smile написа:Кой знае как, фригидността се е настанила сред вродените недостатъци, които орисниците са ни отредили още край люлката. Но в действителност много често тя се дължи на някакви натрапени вътрешни забрани, които си е поставила самата жена.
Фригидността е една загадка която трябва да се разбули...

Мисля, че отговора можете да го намерите в книгата на Франсоаз Долто - Всичко е език. Там е описан случай, при който жени чиито мъже са на фронта чакайки ги да се върнат получават симптоми на фригидност. Според мен това е психологическо състояние и на това трябва да се наблегне.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот ogi-smile » 31 Яну 2012, 10:43

Фригидността е сексуална аномалия изразяваща се в сексуална апатия и липса на желание за секс. Причините могат да бъдат разнообразни и от различно естество. Понякога двамата партньори загубват емоционалната привързаност един към друг. В други случаи е недоспиване, умора или болки. Среща се много по-често при жените, отколкото при мъжете.
Фригидността представлява понижаване на половото влечение до пълно безразличие и дори отвращение от полова близост и ниско ниво на полова възбудимост при жената. За фригидни (хладни) в полово отношение е прието да се считат жените, които никога, с нито един партньор, без значение на емоционалната връзка и отсъствието на каквото и да било нарушение в техниката на половия акт, не са изпитвали силна полова възбуда и оргазъм, или изобщо не са достигали полова възбуда. Съвременните сексологични проучвания показват, че процента на фригидните жени е около 18-20 %
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот ovagimyan » 31 Яну 2012, 10:50

Фригидността много често си я измисляме сами...
Кой знае как, фригидността се е настанила сред вродените недостатъци, които орисниците са ни отредили още край люлката. Но в действителност много често тя се дължи на някакви натрапени вътрешни забрани, които си е поставила самата жена.Няма ги вече забранените теми - все по-високо се говори за правото на жената да получава удоволствие от секса и че фригидността се дължи просто на неграмотност. Жената започна да получава информация от телевизията и специализираните издания. Днес сексолозите съветват да четем трактатите за любовта, да гледаме учебни филми и дори да се снабдим с няколко вълшебни аромата, мазила и съответното бельо от сексшоповете, вместо да сменяте партньора си.
Но ако все пак тези рецепти не могат да помогнат?
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот ogi-smile » 20 Фев 2012, 13:07

В 90%процента от случайте вината е в мъжа. Много жени се страхуват, когато идва време да си лягат! Разиграват се толкова много тайни драми! Тези фригидни жени заявяват, "че ненавиждат половия акт". По-точно би било, ако кажат, че ненавиждат начина, по който мъжа осъществява акта. А това съвсем не е едно и също. Фригидността и ненавистта към детеродния акт са често срещани реакции у много жени, които са напълно нормални. Неубходимо е съвсем малко(често пъти от страна на мъжа!), за да се сложи край на подобно положение. Става дума, пак повтарям, за нормален мъж и нормална жена. Мъжа никога не трябва да забравя колко по-сексуална от него е жената. Трябва да помни, че жената смесва в едно чувство, емоции и чувствителност.А какво се получава на практика? За повечето мъже половият акт се изразява в почти механични, бързи действия, водещи почти веднага до задоволяване. Обратното, при жената половият акт трябва да бъде резултат на едно бавно движение напред. Нуждаят ли се жените от ласки? Да, но най-вече от душевни ласки. Тук именно често се проявява мъжкото чувство за малоценност. Мъжете веднага изразяват желанието си да "се покажат силни и способни" и непозволяват да се получи нужното отпускане. Някой мъже наричат това "свян", а в случая се касае за страх, аз липса на самоувереност и доверие в партньорката.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот Memento » 20 Фев 2012, 13:26

За полова студенина или фригидност би трябвало да се говори само тогава, когато една жена винаги и с всеки партньор, при всички обстоятелства и условия, въпреки хармоничните си отношения с партньора не е способна да усети порива на сексуалното влечение. Ако тя само не достига до оргазъм, това може да се дължи на много външни и вътрешни обстоятелства, а преди всичко може да зависи от партньора.

При всички случаи това не е знак, че е налице фригидност. Когато една жена изпитва сексуално желание, макар и рядко или с определен партньор или ако получава оргазъм при други обстоятелства – например на сън и при мастурбация, при четене на еротична литература или гледане на еротичен филм това е доказателство, че тя не е фригидна. При фригидността е решаваща потребността от полов контакт и сексуално влечение. Когато то липсва, би могло да се говори с известна вероятност за полова студенина.

Дори тогава обаче това се отнася само за досегашното или съществуващото състояние. Много малко жени се оказват напълно фригидни. Половият акт за тях представлява психическа и/или физическа болка. Те са доволни, ако могат да го избягнат или когато той е вече минал. Ще бъде твърде грубо и едностранчиво да наречем фригидна, една жена, която като всяка друга черпи главната сила на своята любов от духовните извори, макар и да не познава горещото желание на сексуалността.

За съжаление ни липсват по – изящни и по – деликатни понятия за означаване на смисъла на нещата. Повечето от тези жени имат голям успех в професията си, горещо обичат децата си и не се чувстват нещастни с партньора си. Половата студенина не намалява плодовитостта. Не една фригидна жена има много деца и шеговито признава на онези, които свързват това с темперамента и, че сама не знае как е станало.
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот nadya » 02 Апр 2012, 16:58

Няма фригидни жени - има мъже, които не знаят как да им доставят удоволствие! И се чудя защо фразата фригидни жени и по-разпространена от фразата - фригидни мъже?
Фригидността като понятие представлява сексуална аномалия, която се изразява в липса на желание за секс. Никъде не се споменава за кой от половете е по-характерна :idea:
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Дек 2014, 15:25

Те всяко намаляване на либидото го оприличават на фригидност мъжете, това е много крайно заключение..
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Обижда ли думата фригидност и случва ли се?

Мнениеот Rali_hr » 10 Дек 2014, 13:25

Ами случвало ми се е да ми го кажат, после доказах, че грешат хахахах :mrgreen:
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта