КИТАЙСКА ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ ЩЕ ГОСТУВА В РУСЕ

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

КИТАЙСКА ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ ЩЕ ГОСТУВА В РУСЕ

Мнениеот southern_sun » 24 Яну 2012, 15:35

Една от най-знаменитите китайски джаз формации – „Голдън Буда Джаз Бенд“, ще гостува в град Русе. Концертът на оркестъра е на 1 февруари (сряда) от 18.00 часа в Доходното здание. Той е съвместен проект на Община Русе и Посолството на Китайската народна република у нас и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на КНР.
Русе е единственият български град, включен в европейското турне на джаз музикантите и предложението към Община Русе е продиктувано от репутацията на нашия град като активен музикален център с особени традиции в изпълнението и популяризирането на джаз музиката.

Голдън Буда Джаз Бенд е основан през 2005 година. От създаването си досега оркестърът е участвал в много джаз фестивали в Пекин, Шанхай и други големи градове на Китай, както и в джаз фестивали в Австралия, Хонг Конг и др. Има репутацията на един от най-успешните джаз оркестри в Китай днес.
Ръководител и пианист на бенда е най-известният джаз пианист в Китай - Конг Хонгвей. Роден е през 1966 г. От петгодишен е изпълнител на „шенг” (китайски традиционен инструмент), след което започва да свири на пиано. Завършва Композиция в композиторския факултет на Китайската консерватория, където е преподавател и до днес.
През 1990 г. започва да свири джаз и през 1993 се присъединява като пианист към оркестъра на най-голямата рок звезда в Китай – Киу Джиан. По-късно сформира собствена група, наречена Rhythm Dogs и започва работа като музикален продуцент в Sony.
Впечатляващата му професионална работа го прави истинска звезда на музикалната сцена. Той не само развива своя собствен музикален талант, но действа като важен модел и ментор на младите музиканти в Пекин. Прави блестяща кариера и в други области като поп, блус, R&B, филмова музика, театър и продуцентство. През 1995 г. издава първия в Китай джаз албум Made in China, който е изключително успешен. През 2004 издава втори албум Summer Palace. Стилът е комбинация от елементи на поп, рок, блус, класическа музика и джаз. Той е автор и пианист на 12–те песни, включени в албума.
През 2007 публикува първата си книга Modern Jazz Improvisation for Piano, което е също част от мисията му да популяризира високите образци на джаза в Китай.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: КИТАЙСКА ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ ЩЕ ГОСТУВА В РУСЕ

Мнениеот Adhoc » 04 Сеп 2019, 16:26

Китайски джаз в Русе е като хималайски хеви метъл в Кричим.
Adhoc
 
Мнения: 67
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07

Re: КИТАЙСКА ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ ЩЕ ГОСТУВА В РУСЕ

Мнениеот Паулу Коелюв » 05 Сеп 2019, 15:09

Туй трябва да се чуе. Може пък да са направили нещо свястно китайчетата...
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта