Съществува ли истинската любов - как да я разпознаем

Съществува ли истинската любов - как да я разпознаем

Мнениеот hera_00 » 30 Ное 2011, 13:07

Аз не съм от жените, които подкрепят фразата "Всички мъже са еднакви". НЕ, не са!!! Всички хора сме различни, защото притежаваме собствена индивидуалност и различно светоусещане. Мъжете не правят изключение. Ето защо реших направим една кратка класификация на различните начини, по които мъжете изразяват любовта си. :roll:
Изображение
1. Жертвена любов – един мъж, готов да постави света в краката ви, а в замяна не иска нищо. Такива господа изпитват всепоглъщаща нужда да показват своята грижа и внимание.
Изображение
2. Изпепеляваща любов - изразяваща се в силно сексуално желание. Такива мачовци не губят време в романтични обяснения. Те са водени от сексуалния инстинкт. Най-често, ако имате такъв партньор, той ще е безразличен към вътрешните ви качества. Любовта за него е игра, а вие сте наградата. Тези мъже са големи егоисти, интересуват се само от собствените си желания и нужди. С тях можете да завъртите краткосрочна афера, без намек за сериозна връзка.
Изображение
3. Истинска любов – рядко срещан тип мъжка любов. Можете да говорите с него в продължение на часове. Той слуша с интерес проблемите ви и действително е съпричастен. Той не бърза да ви вкара в леглото, а оценява вашите чувства.
Изображение
4. Любовта като фикс идея – безгранична обич, граничеща с лудост. Тези мъже смесват дивата страст и лудата ревност. С такава любов можете да изпитате доста болка. Светът ще се върти около него, а вие винаги ще му бъдете длъжна. Подобни връзки обикновено завършват драматично.
Изображение
5. Любовта като сътрудничество и партньорство – тази любов се базира на доверието. Той не се колебае да споделя с вас проблемите си и очаква същото от вас. Всичко е гладко и спокойно, без възходи и падения. Стабилността е мотото на този тип връзки. Има един недостатък – знаете всичко един за друг и можете бързо да се отегчите.
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва.
Аватар
hera_00
 
Мнения: 61
Регистриран на: 10 Ное 2011, 16:24

Re: Различни мъже - различна любов

Мнениеот зозо » 01 Дек 2011, 14:09

Аз мисля, че няма нищо различно. Хората обичаме по един и същ начин, само че повечето ни е страх да си признаем и да бъдем себе си. Това е проблемът!!!
Аватар
зозо
 
Мнения: 74
Регистриран на: 17 Ное 2011, 11:23

Re: Различни мъже - различна любов

Мнениеот valiart » 09 Дек 2011, 19:37

Съгласна съм с това твърдение! Различни мъже - различна любов. Така си е.
Аватар
valiart
 
Мнения: 1138
Регистриран на: 18 Окт 2011, 12:24

Re: Различни мъже - различна любов

Мнениеот Ariana » 11 Дек 2011, 10:31

И аз съм съгласна, че мъжете обичат различно. Като цяло всеки човек изразява любовта си по различен начин. Всичко зависи от средата, приятелите, възпитанието и начина по който възприемаме света.
Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Аватар
Ariana
 
Мнения: 35
Регистриран на: 11 Дек 2011, 10:01

Каква е истинската любов ?

Мнениеот Сватбата-Инфо Център » 02 Фев 2012, 13:12

Кой не се влюбвал истински? А кой не е обичал другия така, сякаш без него би умрял? Редно ли е да обичаш по този начин, така не задушаваш ли човека до себе си ?
Аватар
Сватбата-Инфо Център
 
Мнения: 12
Регистриран на: 13 Яну 2012, 18:02

Re: Каква е истинската любов ?

Мнениеот ogi-smile » 02 Фев 2012, 13:48

Една история, която мисля, че би могла да даде отговор на истинските неща...

- Учителю, идвам при теб, защото се чувствам толкова жалък, че нямам желание за нищо. Казват ми, че за нищо не ме бива, че нищо не върша като хората и съм непохватен и много тъп. Как да се поправя? Какво да сторя, че да ме ценят повече?

Без да го поглежда, учителят му рекъл:
- Съжалявам много, момко. Не мога да ти помогна, защото първо трябва да реша един личен въпрос. Може би след това... - И след кратка пауза добавил: - Но ако склониш да ми помогнеш, ще се справя по-бързо с него и после може да ти помогна.

- О...колко се радвам, учителю - измънкал момъкът, разбирайки, че отново го подценяват и пренебрегват.

- Добре - продължил учителят. Свалил пръстена от кутрето на лявата си ръка и като го подал на момчето му рекъл: - Яхни коня, който е навън и иди на пазара. Продай този пръстен, защото трябва да изплатя един дълг. Постарай се да получиш възможно най-високата цена и да не скланяш за по-малко от една златна монета. Тръгвай и се върни по-бързо с жълтицата.

Момъкът взел пръстена и тръгнал. Щом стигнал до пазара, започнал да предлага пръстена на търговците, които го поглеждали с известен интерес, докато не споменял цената, която иска. Отворел ли дума за златната монета, едни му се присмивали, други му обръщали гръб и само един старец си направил труда любезно да му обясни, че една златна монета е твърде голяма цена за този пръстен. Някой се смилил над него и му предложил сребърна монета и медна съдинка, но заръката била да не скланя на по-малко от жълтица и момъкът отказал.

Като предложил пръстена на всички, които срещнал на пазара, а това били повече от сто души, отчаян от неуспеха, той яхнал коня и се върнал при учителя. Колко би искал момъкът да има златна монета и да я даде на учителя, за да се отърве той от дълга си и най-сетне да го посъветва и да му помогне.

Влязъл при стареца.
- Учителю – рекъл, - съжалявам. Това, което ми заръча е невъзможно. Сигурно щях да получа две-три сребърни монети, но не мисля, че можех да заблудя някого, за истинската стойност на пръстена.

- Това, което каза, е много важно, млади приятелю – усмихнат отвърнал учителят. – Първо трябва да узнаем истинската стойност на пръстена. Яхай пак коня и върви при бижутера. Че кой ще знае по-добре от него? Кажи му, че искаш да го продадеш и питай колко ще ти даде за него. Но каквото и да ти предложи, не го продавай. Върни се тук.

Момъкът отново яхнал коня. Бижутерът погледнал пръстена под светлината на масленичето, разгледал го под лупа, претеглил го и после казал на момчето:
- Момко, кажи на учителя, че ако иска да продаде пръстена още сега, не мога да му дам повече от петдесет и осем златни монети за него.

- Петдесет и осем златни монети ли? – възкликнал момъкът.

- Да – отвърнал бижутерът. – Знам, че след време може да вземе към седемдесет монети, но ако го продава спешно...

Момъкът много се развълнувал и препуснал обратно към дома на учителя, за да му каже новината.

- Седни – рекъл му старецът, като го изслушал. – Ти си като този пръстен: рядък и скъп накит. И като него, можеш да бъдеш оценен само от истинския познавач. Защо си тръгнал да искаш от всеки да види истинската ти стойност?
И като казал това, сложил отново пръстена на кутрето на лявата си ръка.

Всеки, човек търси истинската любов и много често греши като си мисли,че я е намерил, а тя не го е оценила и той започва да се само бичува...
Истинските неща сами ще намерят пътя към всеки... Човек просто трябва да бъде отворен за света и да чака "истинският си познавач", защото всеки сам по себе си е скъп накит... Не трябва да се задушаваш, а просто да обичаш, този който наистина гледа към теб с отворени очи, протегнати ръце и е готов да те оцени... Не се съмнявайте, това ще стане...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Каква е истинската любов ?

Мнениеот Bella » 03 Фев 2012, 15:54

Понякога съм се замисляла дали наистина съм обичала и обичам истински, не мога да дефинирам какво е истинската любов и най-вероятно няма човек, който да я опише.Ако помолите някой да опише истинската любов с няколко думи той веднага ще ви отговори, че истинската любов не може да се опише, тя може да се почувства само със сърцето.
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Каква е истинската любов ?

Мнениеот d_2 » 03 Фев 2012, 17:02

Истинската любов не може да бъде разпозната веднага. Тя се усеща чрез времето, защото успява да издържи на всичко. Според мен никога не може да знаеш, дали тази любов, която в момента ти се случва е истинска. Това се усеща след време. ;)
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2
 
Мнения: 231
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 10:45

Re: Каква е истинската любов ?

Мнениеот ogi-smile » 04 Фев 2012, 11:59

Може би тя започва там, където ние най- малко очакваме.Появява се зад ъгъла на някой скандал, когато не можем да дишаме от болка или от това,че не можем да разберем какво става... Тя се появява там, когато не искаш да се обадиш по телефона, за да не изглеждаш слаб, но го правиш, защото онова малко човече в мозъка ти, казва, че ако загубиш нея или него, няма да си го простиш... Истинската любов се създава и започва,само тогава когато си готов за нея, минал си много битки, кървял си, пирувал си...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Каква е истинската любов ?

Мнениеот Memento » 04 Фев 2012, 16:13

Друго характерно за нея е, че се случва само веднъж в живота на човек. Ако се случи по-рано и след това има раздяла, повече едва ли ще можем да се влюбим истински пазейки в себе си болката от разбитата истинска любов!!! :cry:
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта