Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот rositka » 12 Фев 2012, 11:52

Кой прави избора на партьор в една връзка? Някъде бях прочела ,че мъжът търси количество,а жената качество. До колко количеството е определящо за мъжа и дали качеството при жената я прави избиращ по отношение на партьора? Как мислите мъжът ''ловец '' ли си избира ''плячката'' или обстрелва на посоки ,та каквото оцели или жената с Купидонови стрелички (усмивки и погледи) прави своя избор?
rositka
 
Мнения: 26
Регистриран на: 10 Фев 2012, 09:09

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот ogi-smile » 13 Фев 2012, 13:48

Как един мъж избира жената?

Първото качество, търсено от мъжа, е красотата.

Жената е устроена значително по-сложно от мъжа. Ако жената преценява подсъзнателно потенциялния си съпруг по цял комплекс от фактори, то мъжът гледа преди всичко външността. Това се отнася в същата степен и до онлайн-запознанствата, колкото и до тези в обичайното ежедневие. От това следва, че обръщането на внимание на външния вид преди среща е от особено значение. Същото важи и за така модерното напоследък запознанство по Интернет. Качеството на снимката, която изпращате в сайта за запознанства, е толкова важно, колкото и неотразимият външен вид на първата среща. При това е желателно да се помни, че и в този случай ви предстои да се срещнете, рано или късно, лично, поради което снимка от ученическите ви години едва ли ще ви направи добра услуга, ако сте вече над тридесет.

Второто качество, търсено от мъжа, е скромността.

Повечето от мъжете и досега хранят илюзиите за превъзходство на мъжкия пол над женския. Типичният мъж е убеден, че жената му отстъпва по ум и самостоятелност, дори и никога да не го произнесе на глас. Не си струва да се разубеждава веднага избранника ви, че това не е така. Ще дойде ден, в който той сам ще го разбере. Така че не го плашете с цитати от литературната класика и не го питайте кога за последен път е бил на опера! Може просто да се случи така, че това да го отблъсне, дори и да знае „Под игото” наизуст и да си тананика оперни арии на италиански. Почти със сигурност ще му се харесат известна наивност и уважително внимание към постиженията му, за които ви говори или пише, ако сте в чата.

Третото качество, търсено от мъжа, е интелектът.

Не е необходимо да се изпада и в другата крайност, защото, въпреки широко разпространеното мнение, мъжете, които търсят в бъдещата си спътница в живота красива кукла за секс, разтребване на дома, възпитаване на децата и готвене, не са чак толкова много. Така че не крийте, ако сте преуспели в кариерата си, но търсите семейни уют и топлина. Достойният за вас ще ви оцени! Между другото, това ще позволи на избранника ви да разбере, че не ви интересуват парите му, а чувствата.

Четвъртото качество, търсено от мъжа, е оптимизмът.

В търсенето на партньор хората са привличани интуитивно от онези кандидати, които са по-успели и по-уверени в себе си. А нищо не подчертава така увереността в силите и успеха си, както оптимистичният поглед върху живота. Дори и напоследък да ви преследват неуспехи, не си струва да се съсредоточавате върху тях в разговорите си или в имейлите си с потенциалния си съпруг. Та нали в живота ви има доста хубави, мили и приятни неща. Не е ли така? Така че разказвайте преди всичко за тях!

Петото качество, търсено от мъжа, е липсата на сребролюбие.

Разбира се, че вие не възприемате бъдещия си съпруг като подвижен портфейл. И едновременно с това е съвсем нормално материалното благополучие на важия избранник да не ви е безразлично. Не трябва обаче да насочвате към това вниманието си в ранния стадий на запознанството ви. За мъжа ще е много неприятно, ако реши, че от всичките му достойнства най-много ви интересуват парите му. Между другото, колкото е по-богат мъжа, толкова повече се страхува от това.

Шестото, последно и съвсем не последно, качество, търсено от мъжа, е да не приличате на останалите.

За да се различавате от конкуренцията, трябва да избягвате общите фрази при описването на вашите чувства, живот и увлечения. Почти всяка „посетителка” на сайт за запознанства, например, се занимава със спорт, готви и се разхожда по плажа на лунна светлина. Ако обаче му кажете, или му напишете, че скоро сте поставила личен рекорд, въртейки половин час обръч, или сте се заприказвали с приятелката си и сте изгорила празничната вечеря, ще му направите задължително впечатление.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот Невена » 19 Фев 2012, 16:51

Аз мисля, че изборът е общ и от двамата. Не може единият да има повече права от другия. Все пак говорим за връзка между двама души, което означава, че трябва да ги възприемаме като едно цяло ... 8-)
Аватар
Невена
 
Мнения: 20
Регистриран на: 19 Фев 2012, 16:16

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот Memento » 20 Фев 2012, 10:22

Зависи кой е движещата сила във връзката, ако е жената логично е тя да избира, ако е мъжа в него е хляба в него е и ножа. Не може и двамата да избират, такъв перфектен баланс не съществува дори и във филмите, все някой трябва да вземе превес.
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот mimeto » 27 Апр 2012, 12:26

Memento написа:Зависи кой е движещата сила във връзката, ако е жената логично е тя да избира, ако е мъжа в него е хляба в него е и ножа. Не може и двамата да избират, такъв перфектен баланс не съществува дори и във филмите, все някой трябва да вземе превес.

Не разбирам думата "избира" в така поставената тема :roll: Нито жената, нито пък мъжа са вещ, че да се избират. Избира се подарък, дреха, играчка и т.н., но човек да се избира... нещо не ми звучи добре. Дори и някой мъж да ме е избрал, не го ли харесвам и аз няма как нещата между нас да се получат. Е, в този случай не избират ли и двамата ;) Нещата са двустранни и ако говорим за истинска, и пълноценна връзка не мисля, че е необходимо единия партньор да надделява над другия...
mimeto
 
Мнения: 57
Регистриран на: 26 Апр 2012, 15:25

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот delinda » 05 Юни 2012, 16:58

Memento написа:Зависи кой е движещата сила във връзката, ако е жената логично е тя да избира, ако е мъжа в него е хляба в него е и ножа. Не може и двамата да избират, такъв перфектен баланс не съществува дори и във филмите, все някой трябва да вземе превес.


Ако говорим за пълноценна и стабилна връзка, мисля че изборът трябва да е комплексен и на двамата. Когато правиш семейство с един човек не може да си позволиш да взимаш еднолични решения, да налагаш мнение или да избираш сам за сметка на другия. Решенията се взимат общо, на базата на компромиси и разбиране и от двете страни. Няма по-силна половина, защото има едно цяло. :twisted:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda
 
Мнения: 217
Регистриран на: 16 Сеп 2011, 09:11

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот miki » 21 Юни 2012, 16:26

Винаги единият партньор доминира, но чак пък да избира... Не съм почитател на връзките командващ - подчинен, защото любовта не подчинява! Когато обичаш някой, го приемаш такъв какъвто е, а всичко останало си е чист егоизъм.
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот Bella » 22 Юни 2012, 11:23

rositka написа:Кой прави избора на партьор в една връзка? Някъде бях прочела ,че мъжът търси количество,а жената качество. До колко количеството е определящо за мъжа и дали качеството при жената я прави избиращ по отношение на партьора? Как мислите мъжът ''ловец '' ли си избира ''плячката'' или обстрелва на посоки ,та каквото оцели или жената с Купидонови стрелички (усмивки и погледи) прави своя избор?

Чакай да се разберем първо какво трябва да избира партньора? Нещо не ми става ясно какво коментираме в тази тема.
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот borisov87 » 04 Яну 2013, 14:16

Ами всичко е индивидуално в някой връзки мъжът е водещата фигура, в други жената.
borisov87
 
Мнения: 77
Регистриран на: 03 Яну 2013, 15:19

Re: Кой избира в една връзка мъжът или жената?

Мнениеот deka_k » 20 Фев 2013, 02:12

Във всяка връзка е различно,в една е лидер жената,в друга мъжа.Важното е да има баланс,защото ако се съберат две доминиращи личности връзката със сигурност ще се разпадне.
deka_k
 
Мнения: 16
Регистриран на: 17 Фев 2013, 22:38

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта

cron