Платонична любов

Платонична любов

Мнениеот cheap&chic » 07 Мар 2012, 13:29

здравейте, дами :) не успях да разгледам добре всички теми и се извинявам, ако повтарям, но ми е интересно какво е вашето мнение за платоничната любов. дали има почва в съвременния свят на бързи обороти? как може да се справи една жена с биологични нужди? плътската любов изневяра ли е за платоничната? колко може да издържи според вас една жена само с платонична любов?
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Re: Платонична любов

Мнениеот Silvi » 07 Мар 2012, 16:38

cheap&chic написа:здравейте, дами :) не успях да разгледам добре всички теми и се извинявам, ако повтарям, но ми е интересно какво е вашето мнение за платоничната любов. дали има почва в съвременния свят на бързи обороти? как може да се справи една жена с биологични нужди? плътската любов изневяра ли е за платоничната? колко може да издържи според вас една жена само с платонична любов?

Аз лично не смятам, че чисто плътската любов може да се смята за изневяра. Може би само аз мисля така, темата за изневярата е доста спрягана и не смятам сега да се повтаряме и тук. Що се отнася до това, колко време може да издържи една жена само на плътска любов - е ми доста може да издържи да ви кажа. При нас жените чувствата са от много голямо значение, но няма ли предпоставка за зараждането им няма как да се случат нещата само от един хубав секс. Ако някой мисли противното нека да сподели, аз мисля така!
Silvi

Мнениеот cheap&chic » 07 Мар 2012, 19:19

въпросът е какъв е срокът на годност на платоничната любов? има се предвид любов, която не е плътска. сиреч, например запознал си се с някой, влюбил си се, но той не иска да прави секс с теб. или не му стиска. или му е по-лесно другаде. и ако на теб също ти е по-лесно другаде, до кога ще издържи "духовната" ви любов?
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Мнениеот southern_sun » 08 Мар 2012, 12:49

cheap&chic написа:въпросът е какъв е срокът на годност на платоничната любов? има се предвид любов, която не е плътска. сиреч, например запознал си се с някой, влюбил си се, но той не иска да прави секс с теб. или не му стиска. или му е по-лесно другаде. и ако на теб също ти е по-лесно другаде, до кога ще издържи "духовната" ви любов?

Съвсем на скоро открих доказателство за платоничната любов.Никога не съм вярвала, че може да съществува, но ето факт. Когато някой е в ума и сърцето ти можеш да го обичаш и от разстояние, да ти е достатъчен само поглед, далечен контакт и нищо повече. Може би тази любов е много по силна, макар и несподелена би била по трайна от всяка друга.
southern_sun

Мнениеот d_2 » 08 Мар 2012, 16:12

cheap&chic написа:въпросът е какъв е срокът на годност на платоничната любов? има се предвид любов, която не е плътска. сиреч, например запознал си се с някой, влюбил си се, но той не иска да прави секс с теб. или не му стиска. или му е по-лесно другаде. и ако на теб също ти е по-лесно другаде, до кога ще издържи "духовната" ви любов?

Срокът на годност на платоничната любов може да е вечен. Причината е, че обичайки някого платонично всъщност ти не го опознаваш или опознаваш само част от него. Това е любов без развитие. Тя е плод на нашата фантазия и желание да обичаме. В тази връзка платоничната любов продължава безсрочно...
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот cheap&chic » 09 Мар 2012, 01:35

така е. животът обаче не се гради на илюзии
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Мнениеот Адел » 15 Мар 2012, 17:00

cheap&chic написа:така е. животът обаче не се гради на илюзии

Доста философски казано. Според мен илюзиите рано или късно стават действителност, стига да искаш разбира се. Убедила съм се, че в този живот, когато искаш нещо достатъчно силно, то се сбъдва...Всичко, абсолютно всичко може да Ви се случи стига да го искате...дори и любов.
Аватар
Адел

Мнениеот cheap&chic » 22 Мар 2012, 14:40

не на илюзии - на мечти може да се гради и, разбира се, работа по тях :)
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Мнениеот Pipilota » 27 Ное 2014, 10:25

За мен е напълно възможно да съществува такава любов и дори смятам, че е с една идея по-хубава от традиционната такава, тук наистина се говори за истински и силни чувства, нещо, за което всички мечтаят, а малко постигат. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот borkova » 27 Ное 2014, 11:42

Не разбирам защо трябва да се правят тези разделения, при положение, че показваш плътската любов, тъй като има платонична такава, не разбирам подобни ограничения :roll: като това да се пазиш до брака, например :?
borkova

Следваща

Назад към Приказки по женски