Повръщане с разтройство, как да се справим?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Повръщане с разтройство, как да се справим?

Мнениеот eli » 08 Мар 2012, 14:08

Здравейте!
Вчера ходихме на лекар, понеже детето е с повръщане, докторката му изписа свещички Вомакур, понеже от натриевия цитрат й се гади и веднага го повръща. Подействаха добре и днес вее не е повръщала, но все още има гадене. Лекарката каза да продължа да ги слагам и днес. Но сега възникна друг проблем и той е че вече сме и с разтройство, а знам че не е хубаво да се ползват свещички при разтройство, защото дразнят още повече. Звъннах на лекарката, но тя ми каза че няма друг начин освен със свещички, след като каквото и дам през устата веднага започва да и се гади и може да го повърне. Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил, моля помогнете. Благодаря!
Аватар
eli

Re: Повръщане с разтройство, как да се справим?

Мнениеот bubulina » 13 Мар 2012, 17:30

Освен с диета и сок от шипка, не знам как ще се справиш. Шипката няма аромат, единственото е че е малко стипцава на вкус, но мисля че няма да и се погади от нея. Свещичките наистина дразнят повече особено при разтройство и не виждам как ще и ги слагаш. пробвай с чайове и плодове, които имат запичащо действие.
bubulina

Мнениеот georgi_78 » 19 Мар 2012, 14:54

То при децата добре свещички, ама аз дали ще си сложа :lol: , в никакъв случай. Дъвча Имодиум и пия Смектите, докато мога. За повръщането пия Натриев цитрат. Това ми го изписа веднъж лекарката и аз от тогава, като ми се наложи това лечение си прилагам. ;)
Аватар
georgi_78

Мнениеот Djurata » 21 Мар 2012, 15:40

Аз по принцип наблягам на народната медицина и се оправям с билкови рецепти или други подобни бабини рецепти. Иначе и аз съм пил Имодиум, но от него ме дразни стомаха и червата.
Djurata

Мнениеот totka_lukanova » 27 Мар 2012, 13:11

Моята дъщеря беше в това състояние на 9 месеца, милата беше толкова отпаднала. Но най важното е да приема течности, за да не се обезводни, че тогава иначе на системи трябва да се включва. Спомням си че и давах натриев цитрат , слагах и свещички и се хранихме с лечебна хумана.
totka_lukanova

Мнениеот eli » 27 Мар 2012, 16:39

За щастие всичко вече се оправи и оздравяхме. Дано повече не се повтаря :oops:
Аватар
eli

Мнениеот southern_sun » 02 Апр 2012, 09:59

eli написа:Здравейте!
Вчера ходихме на лекар, понеже детето е с повръщане, докторката му изписа свещички Вомакур, понеже от натриевия цитрат й се гади и веднага го повръща. Подействаха добре и днес вее не е повръщала, но все още има гадене. Лекарката каза да продължа да ги слагам и днес. Но сега възникна друг проблем и той е че вече сме и с разтройство, а знам че не е хубаво да се ползват свещички при разтройство, защото дразнят още повече. Звъннах на лекарката, но тя ми каза че няма друг начин освен със свещички, след като каквото и дам през устата веднага започва да и се гади и може да го повърне. Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил, моля помогнете. Благодаря!

Не съм чувала за тия свещички, но моята дъщеря имаше подобен проблем когато беше малка . За няколко часа беше повърнала 12 пъти, вече изхвърляше стомашен сок. Веднага се обадих на Спешна помощ и след инжекция с Деган и половин банка глюкоза беше като нова. Дори това се случи същия ден, в който и беше тържеството за завършване на 4 клас. До тържеството беше като нова.
southern_sun

Мнениеот dochkata » 15 Май 2012, 12:30

Много е важно детето да се заведе на лекар, защото повръщане с разтройство може да доведе до обезводняване на организма. Наши приятели в опити да овладеят сами вируса, за малко да изтърват дъщеричката си :? Лежаха в болница, малката на системи... Лекарите са тези, които изписват лечение независимо за какво :idea:
Моята педиатърка ми е препоръчала в такива случаи да давам Натриев цитрат и Вомитус Хийл. Досега само веднъж сме се сблъсквали с този проблем и то на морето. Също е важно детето да се постави на диета и да хапва единствено солетки, сухар, диетична бебешка каша и да му се дава по 1 ч.л. вода на всеки 5 минути. Сокове, чайчета, мляко, плодове, зеленчуци, месо и всякакви храни от сорта са абсолютно непрепоръчителни :idea:
dochkata

Мнениеот tweety » 15 Май 2012, 17:12

Да ви кажа аз по принцип никога не съм повръщала, но знам, че Дегана помага много. Чувала съм, че разстройството може да се овладее с Гентамицин. Лично не мога да споделя впечатление защото никога не съм пила Гентамицин срещу разстройство, но ако някой е пил нека да сподели.
tweety

Мнениеот aninka » 16 Май 2012, 10:30

Оххх, омръзнаха ми тези вируси :? Сега пак върлува този с повръщане и разтройство, и се моля да ни подмине, защото е много неприятно особено за малките деца. Една приятелка се подкваси, след нея големия й син, после малкия, сега отново големия... Въртят се в един омагьосан кръг и излизане няма. Хем разделиха децата при двете баби и въпреки всичко малкия се разболя. Ще я питам какво пият и ще й препоръчам Вомитус Хийл - виждам, че доста мами са доволни от него.
aninka

Назад към Домашен лекар