Вода за уста

Вода за уста

Мнениеот VIVI » 03 Апр 2012, 16:50

Използвала съм вода за уста единствено, след като ми извадиха мъдреца, тоест за дезинфекция на венеца :oops: Необходимо ли е да се използват тези продукти като ежедневна грижа за зъбите и устната кухина? Също да попитам каква вода за уста да си избера, защото много марки предлагат такива и съм много затруднена?
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Вода за уста

Мнениеот ivka-86 » 04 Апр 2012, 09:41

VIVI написа:Използвала съм вода за уста единствено, след като ми извадиха мъдреца, тоест за дезинфекция на венеца :oops: Необходимо ли е да се използват тези продукти като ежедневна грижа за зъбите и устната кухина? Също да попитам каква вода за уста да си избера, защото много марки предлагат такива и съм много затруднена?

Да си призная честно и аз не използвам вода за уста. Като че ли пастата за зъби ми е достатъчна :mrgreen: Ходя редовно на зъболекар за почистване на зъбния камък, но пия доста кафе и се замислям дали да не си купя вода за уста, която предпазва зъбите от образуване на петна и пожълтяване :roll: Някой използвал ли е избелваща вода за уста и има ли ефект?
ivka-86
 
Мнения: 40
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:12

Re: Вода за уста

Мнениеот genata76 » 04 Апр 2012, 10:21

Ооо, задължително използвам вода за уста. Първия път си купих просто ей така, за да видя какъв ще е ефекта и оттогава не съм спирал :mrgreen: Нямам конкретни проблеми, но след използването на вода си чувствам зъбите още по-чисти. Все пак четката за зъби не може да достигне всички местенца. А и запазва свежия дъх по-дълго време. Моята е на BREATH Rx 500. Антибактериална е и предпазва зъбите от образуването на плака.
genata76
 
Мнения: 27
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:35

Re: Вода за уста

Мнениеот nikita » 04 Апр 2012, 13:50

От бременността венците ми станаха много чувствителни и от време на време започнаха да кървят. Стоматоложката ми препоръча вода за уста Splat Complete, която е с екстракт от коприва и освен антибактериално действие, има противовъзпалително и кръвоспиращо действие. Купила съм си и пастата за зъби на същата марка.
nikita
 
Мнения: 66
Регистриран на: 30 Мар 2012, 16:46

Re: Вода за уста

Мнениеот eleonora » 04 Апр 2012, 15:18

ivka-86 написа:Да си призная честно и аз не използвам вода за уста. Като че ли пастата за зъби ми е достатъчна :mrgreen: Ходя редовно на зъболекар за почистване на зъбния камък, но пия доста кафе и се замислям дали да не си купя вода за уста, която предпазва зъбите от образуване на петна и пожълтяване :roll: Някой използвал ли е избелваща вода за уста и има ли ефект?

И аз пия много кафе :mrgreen: Сега си купих вода за уста на Colgate Plax Whitening. Голямо избиране падна, но тази най-много ми хареса по етикет - с комплексно действие, поддържа белия цвят на зъбите и свежия дъх; предпазва от кариес, тъй като съдържа флуорид; бори се с плаката и т.н. Надявам се да е ефективна!
eleonora
 
Мнения: 66
Регистриран на: 28 Мар 2012, 10:04

Re: Вода за уста

Мнениеот palechka » 05 Апр 2012, 10:16

VIVI написа:Използвала съм вода за уста единствено, след като ми извадиха мъдреца, тоест за дезинфекция на венеца :oops: Необходимо ли е да се използват тези продукти като ежедневна грижа за зъбите и устната кухина? Също да попитам каква вода за уста да си избера, защото много марки предлагат такива и съм много затруднена?

Водата за уста ще ти помогне да поддържаш още по-добра хигиена на устната кухина:

Първо
Джабуренето с вода за уста пречи на плаката да се наслоява по зъбите и съответно да се образуват кариеси.
Второ
Предпазва венците от различни инфекции и заболявания, тъй като има антибактериално действие.
Трето
Някои води съдържат флуорид и още по-успешно предпазват зъбите от появата на кариес
Четвърто
Други води съдържат оцветяващи елементи и оцветяват плаката по зъбите, като ни показват къде да наблегнем повече с четката за зъби
Пето
И не на последно място водата за уста ни помага да имаме по-свеж дъх за по-дълго време

smile.jpeg
smile.jpeg (9.21 KiB) Прегледано 1940 пъти

Ти сама прецени дали да използваш вода за уста ;)
palechka
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:31

Re: Вода за уста

Мнениеот alexandar82 » 06 Апр 2012, 13:03

Задължително използвам вода за уста, защото съм пушач :mrgreen: Въпреки, че пуша и на мен не ми е приятно да усещам никотиновия дъх на събеседника си. Да не говорим, че зъбите много по-бързо пожълтяват. Използвам избелваща вода за уста, защото е подходяща за моя случай - Splat active white.
alexandar82
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:37

Re: Вода за уста

Мнениеот teddy » 06 Апр 2012, 16:47

alexandar82 написа:Задължително използвам вода за уста, защото съм пушач :mrgreen: Въпреки, че пуша и на мен не ми е приятно да усещам никотиновия дъх на събеседника си. Да не говорим, че зъбите много по-бързо пожълтяват. Използвам избелваща вода за уста, защото е подходяща за моя случай - Splat active white.

Използвам същата вода за уста. Не пуша, но за сметка на това пия много кафе, а и зъбите ми не блестят от белота:mrgreen: Това донякъде си е и генетично заложено, но не е оправдание да не се грижим за зъбите и венците си. Опитвам се да използвам четка и паста поне 3 пъти дневно, а водата я използвам сутрин и вечер. Определено има ефект, защото усещам зъбите си чисти много по-дълго време.
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Вода за уста

Мнениеот sanya » 08 Апр 2012, 11:12

Като чета темичката май повечето от вас използват вода за уста :roll: Купувала съм си веднъж, не помня точно марката, но не усетих съществена разлика. По принцип имам здрави зъби - нямам нито една пломба, а само един изваден мъдрец. Не страдам от лош дъх и нямам никакви проблеми. При това положение трябва да си купя вода за уста?
sanya
 
Мнения: 62
Регистриран на: 05 Апр 2012, 12:32

Re: Вода за уста

Мнениеот monito » 09 Апр 2012, 13:12

sanya написа:Като чета темичката май повечето от вас използват вода за уста :roll: Купувала съм си веднъж, не помня точно марката, но не усетих съществена разлика. По принцип имам здрави зъби - нямам нито една пломба, а само един изваден мъдрец. Не страдам от лош дъх и нямам никакви проблеми. При това положение трябва да си купя вода за уста?

Щастливка, благородно ти завиждам :mrgreen: Аз не мога да се похваля със същото и въпреки всичко не използвам вода за уста. Просто нямам създадени навици да използвам нещо различно от четка и паста за зъби. Като чета, обаче другите отзиви май ще взема да си купя. Няма да ми навреди, а ако ми помогне ще е добре дошло. Ще се насоча към някоя избелваща вода за уста, защото също спадам към групата на кафеджиите :)
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта