Задължителна имунизация

Най - горещите теми от сферата на здравеопазването.

Задължителна имунизация

Мнениеот bisertaskov » 24 Авг 2012, 22:38

Сдружението на общопрактикуващите лекари ще иска промени в Закона за здравето според които трябва да си имунизиран преди да започнеш работа или висше образование.Да се издава документ в който да е посочено всички имунизации и реимунизации на съответния човек.Както се изисква такъв документ за започване на детска ясла.Редно ли е да се прибягва до такива мерки не е ли право на избор ваксинацията ?
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22

Re: Задължителна имунизация

Мнениеот vaksina » 24 Авг 2012, 22:41

Не мисля че трябва да ме задължават по такъв начин да се имунизирам,по този начин нарушават правото ми на избор.Явно са закъсали с пласирането на ваксините и производителите нямат печалби.Дано не го приемат този закон защото съм твърдо против.
vaksina
 
Мнения: 25
Регистриран на: 07 Ное 2011, 19:14

Re: Задължителна имунизация

Мнениеот Камелия » 04 Сеп 2012, 14:51

bisertaskov написа:Сдружението на общопрактикуващите лекари ще иска промени в Закона за здравето според които трябва да си имунизиран преди да започнеш работа или висше образование.Да се издава документ в който да е посочено всички имунизации и реимунизации на съответния човек.Както се изисква такъв документ за започване на детска ясла.Редно ли е да се прибягва до такива мерки не е ли право на избор ваксинацията ?

Аз съм еднакво за и против това. От една страна е добре общопрактикуващите лекари да започнат да си вършат работата и да следят за здравното състояние на пациентите си, от друга страна смятам, че не трябва да се изисква такъв документ от работодателите. Всеки е отговорен сам за здравето си.
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Задължителна имунизация

Мнениеот Снежана » 05 Сеп 2012, 16:19

След като българинът няма самосъзнанието да се имунизира по препоръка на личния лекар, нека това става задължително. Все пак една трета от българите са от ромски произход, а те са най-честите разпространители на заразни болести и най-немарливите от към здравна култура.
Снежана
 
Мнения: 153
Регистриран на: 09 Май 2012, 08:58

Re: Задължителна имунизация

Мнениеот nadin_bs » 30 Апр 2013, 08:56

Здравейте!Явно по случай европейската имунизационна седмица,джипито иска да имунизира детето ми,което е набор 2007 и според РЗИ-Пловдив, подлежи на задължителна имунизация Тетраксим (ДТКаПи) през 2013г. Тъй като навсякъде прочетох,че имунизацията се прави в първи клас, т.е. между 6 и 7 год. възраст, а моето дете сега е на 5год. и 5 месеца тъй като сме родени в края на годината, въпросът ми е: Мога ли да откажа имунизацията в настоящия момент и да заведа дъщеря си в края на 2013г.? И може ли някой да ми разясни... Манту пробата задължителна ли е и кога се прави? Да изисквам ли от лекаря да я направят,в случай ,че решат да я пропуснат.И след колко време се проверява Мантуто...до сега не помня да и е правено.
Благодаря!
nadin_bs
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Апр 2013, 08:34

Re: Задължителна имунизация

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 30 Апр 2013, 22:23

nadin_bs написа:Здравейте!Явно по случай европейската имунизационна седмица,джипито иска да имунизира детето ми,което е набор 2007 и според РЗИ-Пловдив, подлежи на задължителна имунизация Тетраксим (ДТКаПи) през 2013г. Тъй като навсякъде прочетох,че имунизацията се прави в първи клас, т.е. между 6 и 7 год. възраст, а моето дете сега е на 5год. и 5 месеца тъй като сме родени в края на годината, въпросът ми е: Мога ли да откажа имунизацията в настоящия момент и да заведа дъщеря си в края на 2013г.? И може ли някой да ми разясни... Манту пробата задължителна ли е и кога се прави? Да изисквам ли от лекаря да я направят,в случай ,че решат да я пропуснат.И след колко време се проверява Мантуто...до сега не помня да и е правено.
Благодаря!


Здравейте,
ваксината Тетраксим се прави по имунизационния календар на 6 годишна възраст, но не е проблем по преценка на вашия лекар да се направи и няколко месеца по-рано. Ако това ви притеснява разговаряйте с вашия лекар и отложете имунизацията за края на годината. Пробата Манту се прави преди да се направи реимунизация с БЦЖ ваксина, което при вашето дете ще е следващата година.
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа
 
Мнения: 747
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:43


Назад към Здравна политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта