Щадящо изправяне на коса в домашни условия

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Щадящо изправяне на коса в домашни условия

Мнениеот Таня » 06 Апр 2011, 14:06

Здравейте, момичета!
Тъй като аз имам доста буйна грива и ми е трудно да я обуздая на моменти, бих искала да дадете съвет как се изправя възможно най-щадящо в домашни условия, понеже радко човек разполага с достатъчно свободно време за фризьорски процедури. Наскоро бях чула за терапия с натурален кератин, но не знам дали е толкова ефикасно и как точно се прилага. Много ще съм благодарна, ако някой сподели как се грижи за косата си да е права и лъскава без да я похабява и натоварва допълнително. :roll:
Таня

Re: Щадящо изправяне на коса в домашни условия

Мнениеот juji85 » 06 Апр 2011, 18:16

Здравей Таня,
Аз си изправям косата със сешоар и четка. Процедурата е много проста след като си измиеш косата я сушиш със сешоар като си наведеш главата на долу и докато я сушиш я сресваш. След като я изсусиш и си вдигнеш главата косата ти ще е бухнала, но след като я срешеш ще слегне и е на 90% изправена без да я гориш с преса и разни подобни средства.
juji85

Мнениеот Таня » 06 Апр 2011, 18:27

Благодаря за споделеното, juji85!
Аз имам професионален сешоар, който е с йони и е закупен точно с тази цел, и наистина изправя качествено. При мен обаче проблемите в случая са следните: много бързо след това косата ми отново се накъдря; тъй като тя е руса, дори и този начин на изправяне на моменти я кара да изглежда много обемна и си личи, че е изскуствено изправяна :roll: Май съм неспасяем случай :|
Таня

Мнениеот perla197811 » 06 Апр 2011, 19:21

Таня написа:Здравейте, момичета!
Тъй като аз имам доста буйна грива и ми е трудно да я обуздая на моменти, бих искала да дадете съвет как се изправя възможно най-щадящо в домашни условия, понеже радко човек разполага с достатъчно свободно време за фризьорски процедури. Наскоро бях чула за терапия с натурален кератин, но не знам дали е толкова ефикасно и как точно се прилага. Много ще съм благодарна, ако някой сподели как се грижи за косата си да е права и лъскава без да я похабява и натоварва допълнително. :roll:

Според мен се откажи от идеята за права коса.По скоро наблегни и подчертай красотата на водопада от къдрици с подходящи стилизиращи продукти.Мисля, че всички дами с прави коси биха ти завидели.Използвай пресата само по случай някой по-особен празник ;)
Аватар
perla197811

Мнениеот Таня » 06 Апр 2011, 21:25

:) Така е, хубаво е да си имаш буйна грива :) Просто на моменти омръзва еднообразието ;)
Благодаря за споделеното мнение :)
Таня

Мнениеот mary jane » 08 Апр 2011, 09:34

Таня написа::) Така е, хубаво е да си имаш буйна грива :) Просто на моменти омръзва еднообразието ;)
Благодаря за споделеното мнение :)

Разнообрази прическата с различни аксесоари! Няколоко различни диадеми, като плътно прибираш косата отпред, а отзад я оставяш колкото се може по - обемна. Няколо чифта фиби, с които да я прибереш отстрани или само от едната страна. Мисля, че ще има ефект, а и разнообразието е гарантирано. :D
Аватар
mary jane

Мнениеот Margo » 22 Авг 2011, 10:53

juji85 написа:Здравей Таня,
Аз си изправям косата със сешоар и четка. Процедурата е много проста след като си измиеш косата я сушиш със сешоар като си наведеш главата на долу и докато я сушиш я сресваш. След като я изсусиш и си вдигнеш главата косата ти ще е бухнала, но след като я срешеш ще слегне и е на 90% изправена без да я гориш с преса и разни подобни средства.

Аз по принцип съм с леко начупена коса, но често я изправям с преса. За да ми е по дълго време права косата я третирам с различни стилизиращи средства. Наскоро ми попадна шампоан на Гарние за предпазване на косата при топлинна обработка, освен това ползвам на Лореал крем за права коса. Но така или иначе косата няма да стои права цяла седмица :lol: след като я изправите с пресата пръснете с малко лак, препоръчвам лак за коса на Гарние с бамбук, не слепва косата, не я прави на клечки, а стои естествено. Дано да съм била полезна ;)
Margo

Мнениеот qproin » 27 Окт 2011, 16:01

Аз имам една четка на Ровента и с нея се изправям, ползвам също сешоар и преса. Проблема ми, че имам непоносимост към стилизиращи продукти и ефекта при мен е много краткотраен. За да се предпазя използвам крем и спрей за коса преди процедура, а след това кристали за коса. Не пиша марки,ползвала съм много и общо взето съм доволна.
qproin

Мнениеот valiart » 27 Окт 2011, 16:25

Моята коса е със средна дължина, чуплива е и я боядисвам тъмно-червено, бургунди. Нооо си имам и перуки, с които разнообразявам. Черна дълга права и къса на черта кестенява. Много есествено изглеждат, резултата е на сеундата и най-важното не ми се налага да си дърпам косата с разни преси и четки. Ще пусна снимки да ме видите в различните ми образи :D
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 27 Окт 2011, 22:48

valiart написа:Моята коса е със средна дължина, чуплива е и я боядисвам тъмно-червено, бургунди. Нооо си имам и перуки, с които разнообразявам. Черна дълга права и къса на черта кестенява. Много есествено изглеждат, резултата е на сеундата и най-важното не ми се налага да си дърпам косата с разни преси и четки. Ще пусна снимки да ме видите в различните ми образи :D

Давай, че ми стана интересно как се преобразяваш
qproin

Следваща

Назад към Козметика и грим