Обзавеждане на детска стая - идеи

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Обзавеждане на детска стая - идеи

Мнениеот Hristova » 28 Ное 2012, 12:18

Здравейте, предстои ми да обзавеждаме детската стая на момиченцето ми. От доста време разглеждам каталози с мебели и идеи за детската, но искам хем да е модерна, хем да е функционална за това реших да сложа тема тук във форума, та белким някой сподели идея.
И на кратко за моите изисквания: не искам да е много натруфена и да не изглежда като моята детска от соца, да е в цветове розово или бледо виолетово. Благодаря предварително за идеите!
Hristova

Re: Обзавеждане на детска стая - идеи

Мнениеот Светла Христова » 29 Ное 2012, 15:17

Имам няколко предложения, но не съм спазила цвета. Макар, че ако вие решите да си я изработвате можете да я поръчате в какъвто си цвят искате.
детска стая.jpg
детска стая.jpg (23.86 KiB) Прегледано 4361 пъти

Тази стая я дават в бяло и червено, но смятам, че може да се съчетае бяло с розово или бледо виолетово с някакъв друг цвят. Подходяща е по-скоро за бебета и малки деца.
детска стая мечо пух.jpg
детска стая мечо пух.jpg (18.75 KiB) Прегледано 4361 пъти

детска стая кораб.jpg
детска стая кораб.jpg (31.52 KiB) Прегледано 4361 пъти

Тази стая е по-скоро за момче, но много ми харесва дизайна.
Светла Христова

Мнениеот valiart » 25 Дек 2012, 21:58

Трябва да има много място за игра, и съответно мноооого играчки:)
Аватар
valiart

Мнениеот qna toneva » 21 Фев 2013, 12:04

според мен стаята трябва да е мн просторна и светла,цвета на стените да е топъл и свеж-сиво не ми допада! да има в нея само необходимите мебели,за да мове детето спокойно да се разполага и играе :P
qna toneva

Мнениеот rossitta » 11 Мар 2013, 14:40

Като допълнение мога да ти препоръчам от онези килими за детска стая, който стават за игра. За момиченцата има такива с играта дама, а за момченцата писта с коли. Много е ефектно и предизвиква въображението на децата...
rossitta

Мнениеот Siss » 12 Мар 2013, 14:06

На колко години е малката? Все пак има значение, защото децата много бързо сменят приоритетите си...
Siss

Мнениеот ninars » 30 Апр 2013, 09:38

Хубаво е да се подберат светли цветове, които да озарят стаята и да я превърнат в приветливо местенце. Не забравяйте, че трябват много и закачливи играчки. Хубаво би било да включим килимче, върху което да го оставим да пълзи без да се притеснявате. :P
ninars

Мнениеот victory » 30 Май 2013, 10:39

Подборът на мебели, аксесоари и предмети за развлечение в детската стая е много важен, защото се отразява донякъде на характера. Лесно е да се досетим, че мебелите в агресивен червен цвят ще направят детето хиперактивно, докато пастелните нюанси ще го успокоят и ще го подтикнат да се занимае с по-спокойни игри.
victory

Мнениеот spring » 30 Май 2013, 13:20

Практични препоръки :
- Цветовете в детската стая трябва да са пастелни и ненатрапчиви, а не ярки. За предпочитане миещи се стени /латекс/.
-За предпочитане е мебелите да са от дърво и боядисани или лакирани с нетоксични бои.
spring

Назад към За дома – съвети и идеи