Как да премахнем боята за коса?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Как да премахнем боята за коса?

Мнениеот ninars » 12 Фев 2013, 16:21

Здравейте момичета!
Искам да попитам… знае ли някоя от вас как мога по – бързо да премахна черната боя от косата си и да си възвърна естественият цвят. Вече не искам да е толкова тъмна, а боята ми е леко паднала. Не ми се иска да я боядисвам отново, а да възвърна естествения кестеняв цвят…Очаквам вашите съвети :P
ninars

Re: Как да премахнем боята за коса?

Мнениеот sunnyr » 12 Фев 2013, 17:22

Окислителят не прави ли продукта отново на принципа на боя? :? Доколкото схванах тук се търси съвет за премахване на боята без да се използва друга боя...
sunnyr

Мнениеот rora » 14 Фев 2013, 12:07

Чувала съм, че маски с кисело мляко премахват боята, но се налага по - трайна употреба и ефекта изисква търпение...
rora

Мнениеот blue_eye » 15 Фев 2013, 14:18

rora написа:Чувала съм, че маски с кисело мляко премахват боята, но се налага по - трайна употреба и ефекта изисква търпение...

Да, освен маските с кисело мляко, тези които съдържат лимонов сок или витамин С, също помагат за по-бързото падане на боята. Въпреки това, ще е необходимо много повече време отколкото ако се използва специален продукт за възстановяване на естествения цвят на косата. Така, че за по-нетърпеливите има решение на проблема :)
blue_eye

Мнениеот BRI » 19 Фев 2013, 14:07

Изсветляване на косата може да се направи и с мед и канела, но това отново е съвет към по - търпеливите дами.
BRI

Мнениеот biliana91 » 20 Фев 2013, 15:02

blue_eye написа:Наистина почти всяка жена изпада в истерия, когато реши да промени цвета на косата си или просто да възстанови естествения си цвят. Чувала съм много добри отзиви за една система за премахване на цвета на трайно боядисана коса. Продукта е напълно безвреден и се произвежда от козметичната компания "Роза Импекс" . Неговото наименование е DECOLOR TIME и се състои от три части: Редукто, Активатор и Окислител. Цената му е напълно достъпна и може да се намери във всеки магазин за козметика. Ето го и самия продуктИзображение

Това и аз го използвах. От черен цвят (естествения ми цвят е тъмно рус) стигнах до червеникаво.... и се отказах, защото изхабих много време и опаковки, сега отново съм тъмна , но не черна, а кафява. Моя съвет е - :!: ако искаш да правиш каквото и да е, различно от боядисването, с косата си - отиди при професионалист :!:
Аватар
biliana91

Мнениеот electra_edd » 21 Фев 2013, 11:07

"Прането" на косата с подобни препарати май е единственият начин. Само да не се прекалява, че изгаря косата. Но не е добър вариант ако не искаме да се боядисваме след това, защото то просто изсветлява косата.
Чувала съм че разни препарати, шампоани против пърхот свалят боята по бързо
electra_edd

Мнениеот blue_eye » 22 Фев 2013, 11:57

electra_edd написа:"Прането" на косата с подобни препарати май е единственият начин. Само да не се прекалява, че изгаря косата. Но не е добър вариант ако не искаме да се боядисваме след това, защото то просто изсветлява косата.
Чувала съм че разни препарати, шампоани против пърхот свалят боята по бързо

Съгласна съм с това мнение и само искам да добавя, че натуралните масла, които се използват за правенето на домашни маски за коса, също допринасят за бързото падане на боята. Най-често се използват арганово, бадемово или кокосово масло.
blue_eye

Мнениеот Cuddy » 23 Фев 2013, 14:41

Нанасяйте маски за коса- без значение дали купени или домашни. ;)
Cuddy

Мнениеот Ivailo09 » 16 Дек 2013, 14:51

здравейте момичета,от опит казвам че боята се премахва много лесно със счукан витамин ц и малко детски шампоан,замесва се кашичка ,маже се косата и се стой окло 2 часа,едно нанасяне сваля 1-2 тона,аз от черна станах кестенява,накрая 2 пъти се намазах със много светло пепелно русо и сега косата ми е светло кафява и равномерна,Деколора прави корена светъл а краищата тъмни.Успех !
Ivailo09

Следваща

Назад към Козметика и грим