
Тубите на калмарите са често замразени, като средната им цена е между 8-10 лева килограма. За съжаление, много голяма част от пакета е чиста вода. Направете си сметка, че купувайки 1 килограм туби от калмари, често получавате 600 грама вода и 400 грама туби. Но какво да правим, освен още ледени да ги хвърлим във вряща вода с малко солчица. След минутка-две можете да ги извадите и внимателно да обелите тънката ципичка. След това много вървели панирани, но аз лично ги обожавам на скарата, като няколко пъти ги въртя от двете страни и след това поливам със сос от лимон, малко зехтин, чесънче и хубав соев сос. Мммммммммммммммм! Важно е да обелите ципата!
Пипалата на калмарите също са много вкусни, като аз лично ги чистя /има нещо като черупка вътре в телцето, която изрязвам/, стават страхотно с ориз с подправки, задължително с бяло винце!
Пиша и се слюнча.

Има ли и други фенове на това страхотно вкусно морско ястие?