Кремът е най – вкусен, когато е споделен с приятели, така че ви предлагам списък от продукти за 8 порции: о.5 л прясно мляко, 4 жълтъка, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар, 15 г желатин, половин чаена чаша орехови ядки, захаросано сладко.
За ванилов крем: 0.6 л прясно мляко, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар, 4 жълтъка, 1 ванилия
За шоколадов крем: 0.250 л прясно мляко, 2 супени лъжици какао, 2 супени лъжици захар, 25 г краве мляко.
Начин на приготвяне. В малка тенджера се смесват млякото, брашното и захарта, след което се слагат на огъня и се варят до сгъстяване. Снемат се от огъня, изсипват се и се разбъркват с орехите, захаросаното сладко и четирите жълтъка. Накрая се прибавя предварително накиснатият в чаша топла вода желатин и всичко това се изсипва в тортена форма.
Ваниловият крем се приготвя от брашното, жълтъците, захарта и ванилията, които се размиват в млякото и се варят до сгъстяване, а за шоколадовия крем какаото, захарта и млякото се варят малко.
Желираната смес се обръща в тортена чиния и върху нея се изсипва изстиналият ванилов крем, а най – отгоре се залива със студения шоколадов крем. Оставя се в хладилник.
