d_2 написа:
Спаначено руло с четири сирена
Продукти:
500 гр почистен пресен спанак
1-2 стръка пресен лук
2 белтъка
1 с.л. брашно
30 мл зехтин
сол на вкус
За пълнежа:
50 гр крема сирене
50 гр синьо сирене
50 гр топено сирене
50 гр бяло саламурено сирене /при мен - обезсолено/
1/2 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
Почистеният и измит спанак нарежете на тънки ивички, а лука - на дребно. В дълбок съд загрейте зехтина и за кратко запържете лука. Добавете спанака и похлупете съда с капак, за да се запази яркозеленият му цвят. Разтръскайте съда енергично няколко пъти и дръпнете от огъня щом спанакът омекне. Охладете и отцедете излишната течност.
Белтъците разбийте на сняг с щипка сол и добавете към спанака. Посипете отгоре и брашното и много внимателно разбъркайте сместа. Посолете на вкус / малко, пълнежът е достатъчно солен/.
Застелете с пекарска хартия малка правоъгълна тавичка /35/25 см/, изсипете спаначната смес и заравнете. Печете в умерена, предварително загрята фурна около 15 мин или докато краищата на спаначения блат леко порозовеят. Извадете от фурната и охладете.
За пълнежа разбийте на крем четирите вида сирене, ароматизирайте с лимоновата кора. Намажете върху спаначения блат, завийте на руло като едновременно отлепяте хартията. Полученото руло стегнете в алуминиево фолио и охладете преди сервиране.
nushi.kisyova написа:Като иде реч за здравословно хранене, кой консумира все още маргарин от вас?
Я, бързо си признавайте!!!
nushi.kisyova написа:Като иде реч за здравословно хранене, кой консумира все още маргарин от вас?
Я, бързо си признавайте!!!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта