Фасети или коронки ?

Фасети или коронки ?

Мнениеот Alexsandra bg » 18 Апр 2011, 12:51

Определено нищо не знам за фасетите, но дали не са по добри от коронките, ако някой има фасети моля да пише подробно :!: :!: :!:
Аватар
Alexsandra bg

Re: Фасети или коронки ?

Мнениеот bisertaskov » 18 Апр 2011, 13:03

Не съм сигурен но при фасетите има по малко изпиляване на зъба, и естествено сигурно са по скъпи. И на мен ще ми бъде любопитно ако някой все пак сподели за фасетите че ми предстои този избор
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот ciara999 » 18 Апр 2011, 19:51

фасета или корона--->ЗАВИСИ ОТ ЗЪБА :))) Фасетата в повечето случаи е по-скъпа, но има и коронки които 100% "ще я бият" по цена...като например: циркониева коронка, прес - керамични корони и пр. :))
Livin' my life like it's golden (:
Аватар
ciara999

Мнениеот radina » 25 Апр 2011, 22:31

Да би било интересно някой да сподели за тия фасети че и на мен не ми е ясно.
Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие
Аватар
radina

Мнениеот southern_sun » 26 Апр 2011, 10:49

radina написа:Да би било интересно някой да сподели за тия фасети че и на мен не ми е ясно.

Фасетите са най-дългосрочното решение в естетичната стоматология, което може да промени усмивката и самочувствието ви коренно. Фасетите представляват фини плочки стоматологична керамика, които трайно променят формата, цвета, размера и подреждането на зъбите. Философията за поставяне на фасети е, че само с минимално изключително щадящо изпиляване на зъбите е възможно да се постигне добър, функционално траен резултат.
southern_sun

Мнениеот Margo » 16 Сеп 2011, 10:32

bisertaskov написа:Не съм сигурен но при фасетите има по малко изпиляване на зъба, и естествено сигурно са по скъпи. И на мен ще ми бъде любопитно ако някой все пак сподели за фасетите че ми предстои този избор

То май ще е и по-болезнено щом има изпиляване :? :?
Margo

Мнениеот qproin » 30 Окт 2011, 14:31

Фасетите ми се струват по-добрия вариант. Имаше едно тв шоу за промяна на външността и на там на всички слагаха фасети и се сдобиваха със страхотни усмивки. Аз нямам фасети и не знам дали са по-добри, но имам една коронка, която много ме измъчи докато ми я сложат. Струваше ми 200 лв, а за фасетите съм чувала че са около 1000.
qproin

Мнениеот Изи » 31 Дек 2011, 17:48

Както ciara999 каза, зависи от зъба. Зависи от целта, с която се поставят и от състоянието на самия зъб. Изпиляването при поставяне на коронка е по-голямо, но в повечето случаи, когато се налага поставяне на такава, зъбът вече е мъртъв и съответно болката не е толкова голяма. С коронката се "изгражда" зъб. Фасетите са по-щадящи откъм пилене, те се използват най-вече за естетически корекции. Поставят се предимно от едната страна на зъба и ако той е почти разрушен, няма как да стане.
Аватар
Изи

Мнениеот aninka » 12 Апр 2012, 11:47

qproin написа:Фасетите ми се струват по-добрия вариант. Имаше едно тв шоу за промяна на външността и на там на всички слагаха фасети и се сдобиваха със страхотни усмивки. Аз нямам фасети и не знам дали са по-добри, но имам една коронка, която много ме измъчи докато ми я сложат. Струваше ми 200 лв, а за фасетите съм чувала че са около 1000.

Според мен е важно да се посети специалист и да се направи консултация, защото не винаги поставянето на фасети е решение. Ако зъбите не са подредени правилно е хубаво първо да се работи в тази посока и след това да се преминава към по-естетичната част. Иначе фасетните усмивки са много примамливи :)
За коронките не мога нищо да кажа, но ми предстои да сложа 2, защото имам един потъмнял зъб и един, който е изграден с щифт и не знам дали ще изкара още дълго време без да се счупи. Доволна съм от стоматолога си и се надявам всичко да е ок.
aninka

Мнениеот bobito » 20 Апр 2012, 09:32

Зависи от състоянието на зъбите, върху които ще се поставят. Аз имам корекция с фасети на предните шест зъба и останах много доволна :) По принцип се изпилява съвсем малко от повърхността на зъба и фасетата се поставя върху емайла и така го заздравява, ако е изтрит, изтънял и т.н. Аз лично предпочитам фасетите пред коронките ;)
bobito

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания