Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот rossitta » 27 Мар 2013, 11:20

couple.jpg
couple.jpg (3.33 KiB) Прегледано 1010 пъти
В семейните войни няма печеливши, а само губещи. Това са осъзнали всички, които са гледали филма „Войната на семейство Роуз”, а и не само те. Всички ще се съгласят, че честите скандали с половинката ни натоварват и водят до стрес, а това от своя страна увеличава риска от инфаркт. Това са потвърдили и учени от Станфорд, след като провели изследване, в което се включили двойки кавгаджии и партньори, които са склонни на компромиси и не са злопаметни. Оказало се, че двойките, които са изложени на напрежение във връзката си и често повишават тон помежду си, страдат по-често от стрес, главоболие и болки в гърба. Изводът е, че ако простите на партньора си постоянните критики, с които ви засипва или грешна стъпка в страни(т.е. изневяра), ще си направите услуга. Ключът към здравословен живот е прошката, категорични са учените. Мъжете и жените, които са готови да забравят различията, е по-малко вероятно да страдат от стрес, депресия, и сърдечни заболявания. Тези, които са злопаметни и помнят всяка грешна стъпка на половинката си, постоянно тормозят ума си с недоверие, подозират го, вредят дългосрочно на здравето си. Бомбата от отрицателни емоции повишава кръвното налягане, отслабва концентрацията и паметта, обясняват психолозите. Естествено не можем да се заблуждаваме, че съществуват идеални семейства, в чийто дом не се е случвал шумен скандал, огласяващ целия вход (било то и еднократно). Колкото и силни да са чувствата между двамата, съвместният живот понякога ги провокира да завихрят лют спор. :evil:
Кои са най-честите причини за скандал, на които да обърнем внимание? Със сигурност една от тях е и най-прозаичната, а именно липсата на пари. Отънелия семеен бюджет е болезнена тема, която често провокира разговори на висок тон. Кой колко изкарва, къде ги харчи и разумно ли ги харчи, защо парите не стигат? Преди да повишим градуса на настроението със скандали за пари, замислете се за здравословните последици и потърсете друго решение на проблема…
Изневяра на половинката и липсата на компромиси са фундаментални теми в любовните скандали. Дори и само съмнението за кръшкане да се зароди в главата на един от партньорите, то често се превръща във фикс идея и провокира грандиозни скандали. Трябва да се замислим колко високо ценим връзката си и тогава ще осъзнаем заслужават ли си компромиса да я съхраним след изневяра. Нека сме реалисти! Най – лесно ще ни бъде безспирно да обвиняваме човека до нас за изневярата, но по - трудно е да разгледаме проблема като цяло – т.е. да осъзнаем, че другият е „просто човек”, които разбира се не е застрахован от грешки стъпки. Ако осъзнаем, че връзката ни е значима за нас, би трябвало да можем да простим дори изневяра. Това ще стане като разгледаме добрите и лошите страни в отношенията ни. Ако искрено вярваме, че партньорът ни може да възстанови здравината на връзката, напълно реално е да му простим и да спрем с безспирните обвинения, намеци и натяквания…Или сме простили или не! Вас натоварват ли ви скандалите с половинката? Допринасят ли за стреса? А как ги избягвате?
rossitta
 
Мнения: 190
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:00

Re: Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот Evgenia » 29 Мар 2013, 14:12

Всеизвестен факт. За жалост малко хора осъзнават, че прощавайки грешките на другите, всъщност правят услуга на самите себе си. Злопаметността и гнева ни натоварват ужасно много...
Evgenia
 
Мнения: 145
Регистриран на: 05 Мар 2013, 14:02

Re: Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот geriva » 05 Апр 2013, 13:54

Какво да кажа...на никой не му е приятно да не се разбира с половинката си.
Стресът в сегашния динамичен живот и без това е в повече на всички, та хубаво е , когато се прибереш вкъщи, поне там да намериш спокойствие и подкрепа.
Лошото е,че много хора приемат семейството си като нещо върху , което винаги може да стовариш всички чувства....
А точно с близките си хора трябва да сме най-внимателни, защото те са до нас в добро и зло, тях ще видим първи като станем сутрин, те ще бдят до нас , ако сме болни и прочее.
geriva
 
Мнения: 336
Регистриран на: 18 Фев 2013, 11:45

Re: Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот sunnyr » 05 Апр 2013, 14:34

Затова да я караме по LEGE ARTIS...
sunnyr
 
Мнения: 155
Регистриран на: 16 Яну 2013, 13:26

Re: Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот laurence » 15 Апр 2013, 14:43

Така е! Да се ядосваш на другите за грешките им е все едно да наказваш себе си :P
laurence
 
Мнения: 51
Регистриран на: 29 Мар 2013, 11:47

Re: Скандалите с половинката водят до стрес и инфаркт

Мнениеот lyuta_chushka95 » 02 Сеп 2019, 17:22

А, никакви скандали... Тефал мисли за всичко! (имам предвид тигана с незалепващото покритие) :lol:
Това - в кръга на шегата. Иначе е вярно. Според мен най-важното е проблемите от работата да не се пренасят вкъщи. Домът трябва да е място за спокойствие и почивка. Парите никога не са достатъчни, но когато има комуникация и разбирателство, това не е проблем.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта