Тютюнопушене и бременност

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Тютюнопушене и бременност

Мнениеот Finger » 09 Яну 2012, 13:29

Много може да се говори за влиянието на тютюнопушенето върху общото физическо състояние на организма, но най- лошо влияние има над костната система на човек, като намалява костната плътност. През 1976 г. тази взаимозависимост е описана за първи път и дълго след това се спореше за уврежданията, които се получават от това. Учени от Лондон обобщиха до сега направените анализи сред 2 156 пушачи и 9 705 непушачи, както и на 3 889 случая на счупване на шийката на бедрената кост при пушачи и непушачи.
Оказало се, че плътността на костите при жените преди настъпване на критическата възраст както при пушачките, така и при непушачките е почти еднаква. С нарастване на възрастта и отминаване на климактериума рискът от счупване на шийката на бедрената кост при пушачки след 60 годишна възраст се увеличава с 17 %. След 70 години рискът е с 41 процента по-голям, на 80 години дори със 71 процента. Съотнесено към цялото население, всяко осмо счупване на шийката на бедрената кост може да бъде разглеждано като следствие от пушенето. При мъжете се наблюдава подобна тенденция, но няма толкова подробни данни.
Finger

Мнениеот Memento » 20 Яну 2012, 11:52

Абе не е хубаво ама живеем в свободна държава и щом пушенето никъде не е забранено със закон всеки може да прави каквото си иска и да пие и да пуши докато носи детето.
Аватар
Memento

Мнениеот Силвия Бояджиева » 20 Яну 2012, 12:05

perla197811 написа:
Margo написа:Никога не съм пушила, една позната пуши през цялата бременност и роди детенце с ДЦП. Незнам дали е от това или просто така е трябвало да се случи ама.... Твърде против съм пушенето през бременността.

едва ли е от цигарите, но съм съгласна, че не бива да се продължават вредните навици по време на бременност. Имам позната, която беше намалила цигарите през бременността си до 1 кутия на ден/както се изрази тя/ :evil:

Определено не е от цигарите, аз съм се консултира с лекар какво причиняват цигарите по време на бременост и каква може да е тяхната вреда, отговорът беше :
"Цигарите водят до стесняване на съдовете поради която причина достига по малко кислород до плода и това води до раждане с намалено тегло на бебето!Особено ако се пуши по една кутия на ден"
Аз също съм против пушенето на цигари, през първата бременост много лесно ги спрях, защото ми се гадеше дори ако ми говори насреща човек които преди това е пушил!Но през втората не можах, намалих ги т.е. пуших по 2-3цигари на ден и за това бях задала този въпрос на лекаря!Не се хваля с това, но не успях напълно да ги спра беше ми трудно осбено сутрин с кафето!Да ми е живо и здраво детецето роди се 3.690кг и всичко беше нормално.Иначе и аз имах приятелка която пушеше по кутия и половина и по цял ден почти не ядеше само кафета и цигари еи това вече си е убииствено, да не говоря ,че като кърмеше до 1годинка я кърми и продължи да пуши и пие кола и кафета детето беше изнервено и не спеше много, аз мисля че това е причината!Тя даже си пуши цигаратаи в същото време детето и кърми!
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Silvi » 20 Яну 2012, 12:53

Силвия Бояджиева написа:
perla197811 написа:
Margo написа:Никога не съм пушила, една позната пуши през цялата бременност и роди детенце с ДЦП. Незнам дали е от това или просто така е трябвало да се случи ама.... Твърде против съм пушенето през бременността.

едва ли е от цигарите, но съм съгласна, че не бива да се продължават вредните навици по време на бременност. Имам позната, която беше намалила цигарите през бременността си до 1 кутия на ден/както се изрази тя/ :evil:

Определено не е от цигарите, аз съм се консултира с лекар какво причиняват цигарите по време на бременост и каква може да е тяхната вреда, отговорът беше :
"Цигарите водят до стесняване на съдовете поради която причина достига по малко кислород до плода и това води до раждане с намалено тегло на бебето!Особено ако се пуши по една кутия на ден"
Аз също съм против пушенето на цигари, през първата бременост много лесно ги спрях, защото ми се гадеше дори ако ми говори насреща човек които преди това е пушил!Но през втората не можах, намалих ги т.е. пуших по 2-3цигари на ден и за това бях задала този въпрос на лекаря!Не се хваля с това, но не успях напълно да ги спра беше ми трудно осбено сутрин с кафето!Да ми е живо и здраво детецето роди се 3.690кг и всичко беше нормално.Иначе и аз имах приятелка която пушеше по кутия и половина и по цял ден почти не ядеше само кафета и цигари еи това вече си е убииствено, да не говоря ,че като кърмеше до 1годинка я кърми и продължи да пуши и пие кола и кафета детето беше изнервено и не спеше много, аз мисля че това е причината!Тя даже си пуши цигаратаи в същото време детето и кърми!

Ужас как може да има такива майки!!! Винаги съм била против цигарите, не стига, че децата ни растат в толкова вредна среда ами и допълнително да ги увреждаме.Според мен това трябва да се наказва!
Silvi

Мнениеот Memento » 20 Яну 2012, 13:04

Silvi написа:Ужас как може да има такива майки!!! Винаги съм била против цигарите, не стига, че децата ни растат в толкова вредна среда ами и допълнително да ги увреждаме.Според мен това трябва да се наказва!

И защо да се наказва, тя си носи отговорността за детето, неприятно и вредно е може би да но живеем в свободна държава поне засега и всеки носи отговорност за собствените си действия в рамките на закона. Дето нали има баща ако и той няма нищо против не виждам проблем!
Аватар
Memento

Мнениеот Силвия Бояджиева » 20 Яну 2012, 14:17

Memento написа:
Silvi написа:Ужас как може да има такива майки!!! Винаги съм била против цигарите, не стига, че децата ни растат в толкова вредна среда ами и допълнително да ги увреждаме.Според мен това трябва да се наказва!

И защо да се наказва, тя си носи отговорността за детето, неприятно и вредно е може би да но живеем в свободна държава поне засега и всеки носи отговорност за собствените си действия в рамките на закона. Дето нали има баща ако и той няма нищо против не виждам проблем!

То няма как да се наказва, а по случая бащата само си мранка, но няма кои да го чуе!
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот ogi-smile » 29 Яну 2012, 16:06

Много интересно ,как едни сме за други сме против, в крайна сметка нищо не се променя, дори и всички да направим петиция против тютюнопушенето по време на бременност да извадим всички ужасяващи факти и последствия,които се получават с годините и растежа и това, че сме родили видимо здраво бебе не означава, че то наистина е толкова здраво колкото едно бебе родено от майка не пушач. Може и да е смешно, аз смятам, че всеки преди да стане родител може да прави всичко което пожелае и никой няма право да го съди, но след като ще става родител трябва да спазва правила...
Аватар
ogi-smile

Мнениеот aninka » 23 Мар 2012, 16:51

Не понасям гледката на бременна, пушеща жена :x Съжалявам, че съм толкова рязка, но не разбирам как е възможно една бъдеща майка да причинява това на бебчето си! Без да съм чела някаква специална литература, знам че пушенето намалява драстично кислорода в плацентата. Че вероятността бебето да се роди преждевременно или с по-ниско тегло е много по-голяма, тъй като се забавя развитието и растежа. Впоследствие могат да се развият и множество други здравословни проблеми, които да засегнат дихателните пътища, сърдечно-съдовата система...
Щом една жена е решила да стане майка и да дари живот, трябва да мисли на първо място за детето си! Цигарите няма да избягат, но могат да нанесат непоправими вреди на малкото човече.
aninka

Мнениеот Anka » 06 Фев 2015, 17:28

Имам много познати, които не спряха да пушат докато бяха бременни и в момента продължават да пушат и то стабилно при децата си без изобщо да се съобразяват, дори ако има и друго дете там.
Аватар
Anka

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство