- mhm.jpg (15.12 KiB) Прегледано 4141 пъти
Сигурно щом чуете чушки бюрек ги свързвате с мазните панирани чушки почти без плънка, които ни сервират по заведенията…Предлагам ви едно по – различно изпълнение на рецептата …с повече плънка !
Необходими продукти за 2 порции
4 печени червени пиперки
2 яйца
100 г сирене
копър, магданоз и скилидка чесън (по желание 2 скилидки)
За панировката
1 яйце, брашно, галета, зехтин вместо олио за пържене
Приготвяне
Разбийте леко яйцата и ги излейте в тиган. Добавете 1 супена лъжица зехтин и ги бъркайте на слаб котлон докато започнат да се втвърдяват. Натрошете сиренето с помощта на вилица и добавете копъра, магданоза и ситно нарязаният чесън. Всичко се смесва с яйцата и намачква. Разрежете почистените чушки от едната страна и поставете обилно от плънката (разрязвам чушките, за да може да се събере повече сирене. Когато са цели се пълнят по - трудно и плънката не винаги е достатъчна). След това се загръщат и отново им се придава първоначалната форма. Когато яйцата се втвърдят, няма никаква опасност плънката да изтече. Оваляйте в брашно, яйце и галета и оставете за 10 минути, за да изсъхне панировката. Преди да се изпържат, отново се потапят в разбито яйце. Сервират се със сос по желание. Аз смятам, че чесновият пасва най - добре на тази рецепта. А вие?