Бързо и ефикасно прикриване на акне

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот lini_leni » 15 Окт 2013, 14:39

Акнето е проблем, който засяга не само тийнейджъри, но и възрастни хора. Имам приятели, които от години се борят с него, но безуспешно. :( Най-лошото, е че лекарите не могат да установят при всички, защо се появява.

В такова положение, хората опитват по метода – проба-грешка. За съжаление, в повечето случаи няма процедурите нямат никакъв ефект, има и по-опасен вариант, в който се стига до алергични реакции.

Единствения възможен вариант с упоритото акне, остава прикритието. Има няколко изпитани трика, които могат успешно да се справят.

Най-разпространения е фон дьо тенът. За да успеете да замаскирате несъвършенствата смесете два цвят – по-тъмен и по-светъл и нанесете тънък слой, за да може да заличите, а не да ги подчертаете.

Отоците на току-що набираща сила пъпка са особено неприятни, дори да сложите фон дьо тен, „рогчето” остава. В такъв случай поставете кубче лед и го задръжте не повече от минута, в противен случай може да се предизвика дразнене. Бъдете и много внимателни, ако имате розацея, това не е подходящ метод, тъй като може да зачерви допълнително кожата ви.

С изстискване на пъпките, пък, може само да забавите тяхното лечение и евентуално да инфектирате мястото, като оставите белег!

Процедурите в козметичните салони, не са от най-подходящите неща за кожа, която има сериозни проблеми. Оставете на дерматолозите да преценят дали и каква нужда кожата ви.

Пастата за зъби е МИТ! Не може да ви помогне, само може да влоши нещата, флуоридът и избелващите съставки могат да доведат до алергични реакции.

Друг широко разпространен МИТ е счуканият аспирин. Въпреки съдържанието на салицилова киселина, могат нещата да се влошат. Салициловата киселина, намираща се в козметичните продукти е специално формулирана за тях, за разлика от тази в аспирина.

Правете възможно най-малко експерименти с кожата си и споделяйте всичко, което ви хрумне като идея! :!:
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот bojo_kolev » 15 Окт 2013, 14:57

Оооо.. голям ми е и на мен проблема, но няма да се намажа с фон дьо тен, де.. но и не зная какво да правя :roll:
bojo_kolev
 
Мнения: 283
Регистриран на: 01 Окт 2013, 12:35

Re: Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот M.Tasheva » 22 Окт 2013, 00:00

По-големи проблеми могат да се създадат с покриването на акнето. Няма смисъл, леда наистина може и да помага в някои случаи, но ще е добре да се пробва предварително, а не преди среща! :)
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55


Назад към Козметика и грим

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта