Опасните инфекции през бременността

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Опасните инфекции през бременността

Мнениеот niya_mazova » 16 Окт 2013, 13:48

В един момент се оказва, че имам доста бременни приятелки по едно и също време. :D А на вън бушува грип за чудо и приказ. Та се чудех - така или иначе няма начин да не си бременна есента или пролетта, сезоните с най-много настинки и грипове, но как можеш да се предпазиш и кое всъщност е опасно.

Сядам да чета на равно с тях за опасни и не чак толкова, за майката и плода болестни състояния. Е, оказва се, че всяка инфекция може да премине през плацентарната бариера и да предизвика преждевременно раждане или други сериозни усложнения на детето.

Редица инфекциозни заболявания, могат да бъдат опасни за плода, но те са сравнителни по-рядко срещани, например: рубеола, сифилис, хепатит В, ХИВ.

Също евентуално опасни могат да бъдат заболявания, които сме преболедували, без да разберем, като инфекции на уринарния тракт.

Други инфекциозни заболявания, не крият опасност от заразяване на плода, през времето на износване, но при раждане, детето може да бъде заразено, например с херпес симплекс вирус втори тип. :idea:

:) Пиша всичко това, защото вярвам, че мога да бъда от полза на бъдещите майки. :)
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Опасните инфекции през бременността

Мнениеот dejavu » 16 Окт 2013, 13:54

Като че ли, гриповете не са толкова опасни през бременността, от колкото инфекциите. Стресиращо си е като кихнеш два пъти едно след друго, все пак носиш отговорност за два живота!
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06


Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта