Игрите - болестното състояние или развлечение?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот M.Tasheva » 13 Ное 2013, 11:54

Искам съвет относно границата при компютърните игри! Имам сериозни опасения за съпруга ми, че игрите при него са вече някакъв вид болестно състояние.

От както се познаваме, той винаги е харесвал компютърните игри, съответно си играеше, без това да пречи на никого, това беше неговият начин да се забавлява и аз уважавах това. Никога не сме имали спорове и не съм му забранявала игрите.

Преди около две седмици, обаче забелязвам, че щом се прибере от работа първото нещо, което прави е да седне пред компютъра и да започне с игрите. Когато го извикам за вечеря, ме моли за още 10 минути, но тези минути никога не стигат. Продължава до 2-3 часа през нощта, спря да обръща внимание на детето ни, а все пак тя е малка, има нужда от него.

Събота и неделя се мъча по някакъв начин да го ангажирам било то с пътуване или да правим нещо заедно само, за да не седне пред компютъра, защото ако го оставя, игрите могат да продължат цял ден!

Дайте ми съвет, как бих могла да се справя с този проблем! Как да различа болестното състояние? Може би просто иска да избяга от ангажиментите си или пък не, пристрастен ли е?
Не мога да разбера, какво предизвиква това желание да стои и да играе непрестанно! Никога не съм го натоварвала с домакински задължения или да го оставя да гледа детето. Опитвам се сама да се справя с всичко, но от него не получавам дори внимание.
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот annydance » 13 Ное 2013, 11:59

Това е ужасно и много опасно! Със сигурност, той не може да направи разлика от преди и едва ли мисли, че има проблем. Опитайте се да поговорите и да се опиташ по най-деликатният начин да му намекнеш, че не може така. Може би наистина се опитва да избяга от реалността подсъзнателно и заради това да играе. Може би в един момент го е дострашало какво ще последва - жена, дете, а след това. Няма да си го признае, заради това не се мъчи просто поговорете!
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот JohnLocke » 09 Дек 2013, 13:06

Може и да е просто период, както казваш ти на страх от отговорности, да не би да го натовариш с всевъзможни дела и да не остане себе си! Според мен, ако продължи, обаче по-скоро става въпрос за болестно състояние и по-добре да пишеш на лекарите или направо да се видиш с някой от тях!
JohnLocke
 
Мнения: 70
Регистриран на: 28 Окт 2013, 14:32

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Mon_ton » 28 Ное 2014, 15:36

моят съпруг е същият, но не в толкова крайна фаза, разбира, че има нужда да се грижи за мен, ние още нямаме деца де, но не знам с времето как ще се променят нещата когато се появи наследник, надявам се да ми помага. Иначе не мисля, че е притеснително, просто му намеквайте, че детето има нужда от него и той най-вероятно ще ви каже, че го гледа, тогава извадете тежката артилерия и записвайте в кои дни колко е играл или по какъв начин е обърнал внимание на вас или детето ви :) Все ще му стане гузно след месец! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Elica » 28 Ное 2014, 16:01

Годеникът ми също много обича да играе игри, не го виня, аз също обичам да си прекарвам времето на компютъра, но когато имате дете наистина положението става по-сериозно, защото то се нуждае от внимание, което явно не му се дава. :roll:
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Rali_hr » 29 Ное 2016, 13:58

Не мога да кажа, че ще се радвама, ако мъжът ми прекарва време на игри, но пък и не виждам нищо лошо,това да е хоби. Далеч са тея, при които става болестно състояние. В момента се изкарват така добри доходи от игри, че си е направо втора работа, все едно да питаш работата - болестно състояние или необходимост. :lol:
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот lini_leni » 29 Ное 2016, 15:19

Ако това седене над игрите носи пари, да си седи колкото иска :lol: . Но в повечето случаи не е така. Иначе нямаше да е толкова зарибяващо. Ако им е работа , едва ли ще се натискат толкова да са нон стоп пред монитора :grin: .
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Ное 2016, 15:26

lini_leni написа:Ако това седене над игрите носи пари, да си седи колкото иска :lol: . Но в повечето случаи не е така. Иначе нямаше да е толкова зарибяващо. Ако им е работа , едва ли ще се натискат толкова да са нон стоп пред монитора :grin: .

О, не е така! Имам познато семейство, което се издържа само от това и имат доста високи доходи и се прави с желание. Друг познат работата му е да тества игри! Това са все млади хора, малко по-големи от сина ми, дори и той самия изкарва по някой лев по такъв начин, въпреки че го прави само за удоволствие! Може да се изкарва, стига да се отнасяш сериозно. В повечето случаи сме против. Разбира се и аз не съм много "ЗА", ако това ще разруши семейството и жената и децата биват поставяни на второ място, след компютърните игри.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Monika_Spasova » 29 Ное 2016, 16:02

Аз пък съм против игрите, това дори и да се изкарват пари не е сериозно, не може да се обърнеш и да си кажеш, целия ми живот мина пред компютъра, просто е изключително тъпо!
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Игрите - болестното състояние или развлечение?

Мнениеот Anka » 02 Дек 2016, 15:10

Ако е за удоволствие лошо няма, но ако вече се пренебрегват социалните контакти, това може да е лошо. Иначе аз не виждам нищо кой знае колко притеснително в тях.
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта