от Yunona » 19 Май 2016, 18:25
На парти обичам да предлагам храна, която не ядем всеки ден. Обикновено правя някакви хапки, мини сандвичи, мини банички с различни пълнежи, салатки и др.
Най-прекрасното ми парти беше на бала на голямото чедо. Трябваше да подготвя нещо вкъщи, защото роднините пътуваха от различни градове, пристигаха по различно време и трябваше да има нещо на масата, докато стане време за изпращането, а вечерята беше едва след това.
Покрай събитието си бях взела три дни отпуск и реших сама да се погрижа за "кетъринга" вкъщи. Имахме два вида солени еклери - еднита бяха пълнени с мус от сирена, а другите - оформени като мини бургери за малките гости. Мини тарталетки с мус от сьомга. Хапките бяха няколко вида: "капрезе" с домат, моцарела и босилек; с прошуто; със сирене бри и сладко от горски плодове; с пуешко филе. Всичките бяха с различни зеленчукови допълнения. Кюфтенца на клечка. Мини бутер банички с месна и със зеленчукова плънка. И сладки неща имаше, разбира се - мини шоколадови чийзкейкчета и ягодови тарталети. Беше много, много хубаво :) Казвам го не заради резултата, а заради самия процес. Завинаги запазих спомена за страхотните вълнения, за суетенето около фурната с чаша вино/кафе/чай наблизо... Просто бях много щастлива тогава.... :)