Какъв трябва да е годежният пръстен?

Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот m.vulev » 16 Дек 2013, 13:29

Не мога да си представя, как трябва да изглежда перфектният годежен пръстен! Нямам търпение да предложа на приятелката ми, но затова пък имам големи затруднения с най-важната част от предложението – годежният пръстен!

Имам и много питанки около това, понеже тя въобще не харесва злато и не би го сложила никога! :idea: Следователно ще се съобразя с вкуса й и ще и подаря сребърен.

За целта обаче, какъв трябва да е годежният пръстен, за да се отличава като такъв? :?
Разбира се трябва да има камък, нали? А нещо друго, предполагам, че трябва да е по-семпъл, за да може с него да се носи и други пръстени, а и ръцете й са толкова малки?!

Дайте ми съвети, предложения, каквото се сетите, за да избера най-красивия годежен пръстен! :!:
m.vulev
 
Мнения: 182
Регистриран на: 16 Дек 2013, 13:11

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот draga.mihova » 16 Дек 2013, 13:33

Прав си, че трябва да бъде семпъл, но и наистина специален. И да, камъкът е задължителен! Все пак, не зная дали си гледал цените им, не зная и с какъв бюджет разполагаш, но предполагам, щом ще готвиш и сватба - нещо по-скромно! Има диаманти, които не са така скъпи, заради обработката си, а и са като люспичка, но е красиво и запомнящо се! ;)
draga.mihova
 
Мнения: 226
Регистриран на: 10 Дек 2013, 12:24

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот dessiblond » 16 Дек 2013, 13:43

Не е необходимо златото да е жълто, нали? Зависи пак от бюджета, но има много красиви пръстени (не зная дали са годежни, но щом са с камък не мисля, че има значение), които са изработени от бяло и розово злато, на мен лично сами любими, само дето няма кой да ми предложи! :lol:
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот Dominator » 16 Дек 2013, 17:50

Моята жена също не обичаше жълтото злато, затова се спрях на бяло. Среброто не звучи сериозно за такава сериозна стъпка като брака, така че ти препоръчвам да го избягваш. Камъните са задължителни, вече според възможностите ти. Най-добре диаманти, като аз се спрях на малко по-нестандартно решение, тъй като жена ми не обича типичния годежен пръстен с един камък, който сякаш е хванат с нокти :lol: и е прекалено издигнат над самия ринг (тъй като в ежедневието много пречи). Пръстена, който избрах представлява 2 малки цветя, които са преплетени едно в друго и листчетата им са от диаманти. Много красиво и цената му не беше много висока (малко под 1000 лева). Иначе може да се спреш и на цирконии, но... Все пак веднъж се жениш и едва ли ще искаш жена ти да ти натяква цял живот, че си минал по тънката лайсна. :mrgreen:
Аватар
Dominator
 
Мнения: 49
Регистриран на: 15 Фев 2013, 14:15
Местоположение: Варна

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот moni.sparrow » 17 Дек 2013, 13:52

Dominator написа:Моята жена също не обичаше жълтото злато, затова се спрях на бяло. Среброто не звучи сериозно за такава сериозна стъпка като брака, така че ти препоръчвам да го избягваш. Камъните са задължителни, вече според възможностите ти. Най-добре диаманти, като аз се спрях на малко по-нестандартно решение, тъй като жена ми не обича типичния годежен пръстен с един камък, който сякаш е хванат с нокти :lol: и е прекалено издигнат над самия ринг (тъй като в ежедневието много пречи). Пръстена, който избрах представлява 2 малки цветя, които са преплетени едно в друго и листчетата им са от диаманти. Много красиво и цената му не беше много висока (малко под 1000 лева). Иначе може да се спреш и на цирконии, но... Все пак веднъж се жениш и едва ли ще искаш жена ти да ти натяква цял живот, че си минал по тънката лайсна. :mrgreen:

Годежът е едно, сватбата - друго! Аз не робувам на подобни глупости, бих се зарадвала и на тенекиен пръстен, мноого по-важен е моментът и начина, по който ще се увековечи в съзнанието ви този момент!
Под "не беше много висока" мисля, че също имаме някои разногласия. Кой нормален човек би отделил 1000 лева САМО ЗА ПРЪСТЕН, а после сватбата за 10 000 лева ли ще е? А сватбената халка - за нея няколко хиляди, тъй като било за цял живот!
От подобни модерни истории печелят на ваш гръб, а след това вие се чудите, как да се справяте, защото пак пари не стигат! НЕ разбирам хора като вас!!!
moni.sparrow
 
Мнения: 286
Регистриран на: 05 Ное 2013, 15:24

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот Kaya » 24 Ное 2014, 17:05

Не стига ли да бъде от сърце? За мен няма значение дали е пластмасов, златен, с камък или без - достатъчно е да е даден с много любов и да значи нещо истинско.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот linc » 03 Юни 2016, 18:40

Годежния пръстен трябва да е това което иска дамата защото всяка една с различен вкус. Нищо повече не е нужно при избора освен добър приятел естествено. На скоро помагах на едни мой приятел да избере. Той знаеше как и какво, но не и къде и аз само го насочих към магазина. Хубаво магазинче с голям избор. Много добре се получиха нещата. А и ако някой се чуди магазина се казва Сомаха :https://somaha.net/златна-бижутерия/златни-годежни-пръстени
linc
 
Мнения: 2
Регистриран на: 06 Фев 2014, 10:57

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот Harmony » 08 Юни 2016, 12:58

Всяка жена си има вкус и за да не стане фал, най-добре мъжът да занесе любимият пръстен на жената или бижу и да търси годежен пръстен, чийто стил е подобен. С мен така направиха :lol: .
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот Kaya » 05 Юли 2016, 13:41

Моят пръстен беше много обикновен, с малко камъче, съвсем нежен, много хубав, но да ви призная сега се замислих, че това е съвсем скоро с годежните пръстени. Едно време си имаха само халките и нямаше пръстени.:)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Какъв трябва да е годежният пръстен?

Мнениеот Andrey » 07 Юли 2016, 11:30

Взех на моята годежен пръстен, да се радва. Взех го за 300 лева, не беше кой знае колко много,ное хубав пръстен. :) Бяло злато, нежен, фин. :) НЕ бих дал повече пари за един пръстен
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта