Маски с овес за вкъщи!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Маски с овес за вкъщи!

Мнениеот sofi_black » 22 Яну 2014, 14:54

От известно време съм на ново работно място и най-лесното и достъпно нещо за хапване са овесени ядки.
От преди седмица започнахме да обсъждаме с колежките маски и ексфолианти за коса, лице и тяло с овес. Оказва се, че не само успокоява стомаха и подобрява храносмилането, но и е качествен заместител на маските, които се продават по магазините!

Реших да ви пусна две изпитани от мен маски с овес, които са много лесни, приготвянето им е много бързо и са наистина ефективни.

Понеже съм студентка в София, а въздуха тук е повече от мръсен, започнаха да ми се появяват много черни точки и това беше първата маска с овес, която опитах! Ето – 1с.л. овес + 2 с.л. кисело мляко + 1 ч.л. мед, след като се смесят се нанасят на местата с черни точици (най-вече носле, брадичка), след 10-15 мин. се почиства с кърпа навлажнена с хладка вода.

Другата ми любима рецепта е за ексфолиант с овес. Смесват се 1 с.л. овес + още толкова кафява захар и лимонов сок (не винаги имам, но се добавя и 2 с.л. масло от алое), понякога става доста гъста, затова добавям и малко прясно мляко.

Повечето впечатления за овеса (като храна), май не са от най-положителните, но си има своите големи плюсове. Имате ли някакви домашни рецепти за маски с овес?
sofi_black
 
Мнения: 488
Регистриран на: 05 Ное 2013, 14:39

Re: Маски с овес за вкъщи!

Мнениеот Fancy » 22 Яну 2014, 14:57

Това и пари да ми даваш не бих до близнала! Иначе маските изглеждат сполучливи, обаче овеса, когато не е сварен, как си отделя полезните вещества, които всъщност трябва да дадат предполагания ефект на кожата?
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25


Назад към Козметика и грим

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта