puhcheto написа:Винаги като правя спагети, ги правя със сос от домати и кайма и вече почнаха да ни омръзват. Как да направя спагети с млечен сос, да не е много тежък и с много сметана? Когато ям на заведение такива, много ми харесва, но вкъщи не успявам да го постигна.
ToniT написа:Може и да ви се стори странна моята "рецепта", но нали даваме идеи, аз правя пастата с настъргани или нарязани ситно сурови домати, от по-месестите сортове, за да не е съвсем сок, ситно нарязани или настъргани краставици и сирене + сол, олио и оцет. Нещо като настъргана шопска салата със спагети. Слагам горещата сварена паста при зеленчуците със сиренето, които са студени и не го топля допълнително. Става бързо и е много свежо според мен.
това пасираш ли го накрая, аз бих го пасирала, да стане гладка паста? :)dejavu написа:Като не ми се яде спагети с кайма или някакво друго месо, си правя един спаначен сос. Задушавам зелен лук и чесън и после към тях добавям спанака и той да се задуши. Наливам малко вода и малко сметана, като слагам и брашно да се сгъсти. Подправям с черен пипер, магданоз и босилек.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта