Предложете рецепти за лекуване на разтегнато сухожилие

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Предложете рецепти за лекуване на разтегнато сухожилие

Мнениеот annydance » 07 Фев 2014, 14:01

Споменавала съм и преди, че от години се занимавам с танци.
Травмите са част от тях – няма начин! Поне два пъти годишно ми се случва да разтягам сухожилия, :( най-често през зимата, тъй като не всички зали са добре отоплявани. :oops:

Не зная дали сте запознати, но когато разтегнеш сухожилие, болката не отминава с месеци, :cry: а когато си в активен сезон няма време за почивки!

Преди по-малко от месец отново разтегнах сухожилие, а точно сега не мога и да си помисля за почивка. :cry: По този повод търся рецепта за бързо лекуване на разтегнато сухожилие!
Бях намерила една изпитана рецепта от Петър Дънов, но като че ли с времето не действа толкова силно, колкото при първите пъти от прилагането й. :roll:

Пиша я за хора, които са убедени, че предлаганите по аптеките препарати НЕ действат! :idea:
Една ситно нарязана глава лук се счуква с една супена лъжица захар (по-добре в дървено хаванче). :!: Налага се върху мястото марля, а върху нея кашата, която се е получила, след това я увивах с найлоново фолио, за да стоя колкото е възможно по-дълго с нея!

Предполагам съществуват и други домашни рецепти за разтегнато сухожилие, които са по-силни от тази, :? така че помагайте – няма време!!!
annydance

Re: Предложете рецепти за лекуване на разтегнато сухожилие

Мнениеот nushi.kisyova » 07 Фев 2014, 14:12

Като малка бях палаво хлапе. Най-вече летата ги прекарвах на село, разбира се освен драскотините по крака, ръце и където се сетиш няколко пъти съм разтягала и сухожилия.

Баба ми правеше един компрес, който правих и на моите деца - 1 с.л. свинска мас, 1 ч.л. хлебна сода и 4 капки йод (като на всяка процедура се увеличават капките с една). Слага се вечер, увива се с найлон и се спи с него.
За около седмица минава, мисля, че по-бързо от това, просто няма как! ;)
nushi.kisyova

Мнениеот dejavu » 23 Май 2014, 14:14

Потърси от рецептите на Петър Димков, относно природните му методи можеш да се довериш ;)
dejavu

Мнениеот irka » 11 Ное 2016, 17:30

В първите моменти след случката трябва да се наложи с лед мястото и да се пази от движение крака.
irka

Мнениеот PasDeDeux » 15 Ное 2016, 16:23

dejavu написа:Потърси от рецептите на Петър Димков, относно природните му методи можеш да се довериш ;)

Не знам дали е на Димков, но на него я приписват - средата на стар хляб се залива с топло мляко или оцет, изстисква се и се налага мястото. Или 3 с.л. настърган кромид с 1 с.л. сол се слагат в марля и се налагат върху разтегнатото сухожилие.
PasDeDeux

Назад към Домашен лекар