От дете обожавам студения сладък салам, който правеха преди с много пудра захар, бисквити и ядки. Вкусотия, ама вкусотия!
От няколко години съм с диабет и за съжаление, не мога да си го позволявам често. За сметка на това, през уикенда направих нещо подобно, което мога да споделя с вас. Получи се много, много вкусно
Сладък салам от бял боб
Необходими продукти:
- 400 грама бял боб
- 100 грама стафиди
- 100 грама ядки /аз сложих орехи и лешници/
- канела на вкус
- какао на вкус
- тахан - сусамов, пълнозърнест
- оризова хартия за оформянето
От вечерта накиснах боба, а на сутринта го сварих, след което го изчистих добре и най-важното, махнах люспичките.
Може и с тях, но без тях вкусът е доста по-добър. Оставих да се изцедят добре.
След което, поставих в купата на пасатора бобчетата, стафидите, ядките,какаото и канелата и...АТАКА.
Много бързо де получава хомогенна смес, която можете да регулирате като гъстота с добавянето на малко тахан в крайния етап.
Нужна ви е гъста смес, която да можете да изсипете и да оформите в оризовата хартия, която да завиете от двете страни и да оформите всичко под формата на колбас.
Оставете я в хладилника, за да стегне. След 3-4 можете да режете и да хапвате с голям апетит.
Високопротеинов, със страхотен вкус, без никаква захар и неприятни E-та.
Да го направите и да споделите!