Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот MollyDolly » 24 Фев 2014, 14:24

Мами, малко съм уплашена! Малкото ми момченце започна да ме плаши, постоянно говори за смърт и убийства! :oops:

Преди няколко дни се прибираме от градинка и виждаме едно котенце, което се беше свило под една пейка и спеше, при което той заяви, че тази котка е умряла! :o
След като се прибрахме и вечеряхме в един от разговорите ни, тъй като обичаме да си бъбрим тримата (с баба му), той ми каза: „Ще те убия!”! :o :o
След няколко дни, приготвяме се за градинка и понеже баба му се опита да му облече якето, а не бях аз, той каза: „Не ме пипай, иначе ще ти дам отровно хапче!” - това беше най-фрапиращо от всичко! :oops: :oops:

Не зная дали трябва да се притеснявам или е моментно явление, но като чуя нещо такова настръхвам! :roll: До колко нормално е детето ми да говори толкова често за смърт и убийства, от къде може да е влезнала тази муха?
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот PasDeDeux » 24 Фев 2014, 14:26

Щом си сигурна, че причината не е във вас, вкъщи, защо не поговориш с учителката в детската градина? Къде иначе може да се е сетил за това :?
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот djudjanka » 24 Фев 2014, 16:45

Ако гледате редовно филми с криминална насоченост е възможно оттам да е научил някои реплики. В детските, които гледа също може да е чул такива изрази и да ги използва в игрите си. Предполагам, че ще е нещо моментно, но за твое успокоение може да се посъветваш с психолога от детската градина.
Аватар
djudjanka
 
Мнения: 340
Регистриран на: 26 Окт 2012, 14:12

Re: Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот MollyDolly » 25 Фев 2014, 17:56

djudjanka написа:Ако гледате редовно филми с криминална насоченост е възможно оттам да е научил някои реплики. В детските, които гледа също може да е чул такива изрази и да ги използва в игрите си. Предполагам, че ще е нещо моментно, но за твое успокоение може да се посъветваш с психолога от детската градина.


Ограничавам го от канали, които не са подходящи за възрастта му, не гледаме екшъни и други подобни филми с насилие, що се отнася до детските, също са отбрани!
А психолог не съм виждала в нашата детска градина, не ни е предлагана помощ или да се обърнем към него, ако имаме нужда - нищо! И аз се надявам да е моментно, :oops: както с повечето новопридобити навици!
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот djudjanka » 26 Фев 2014, 18:07

Много странно, как ей така изведнъж ще тръгне да говори на тази тема?! Все нещо трябва да е видяло или чуло, за да провокира интереса му. Добре ще е да разговаряте с учителките в детската градина, те имат допир с всички деца и би трябвало да знаят за разговорите и игрите им.
Аватар
djudjanka
 
Мнения: 340
Регистриран на: 26 Окт 2012, 14:12

Re: Детето ми говори постоянно за смърт!!!

Мнениеот Lollipop » 19 Ное 2014, 10:03

Сигурно го е чуло в детската градина, там има деца,които определено не минават през такъв контрол на филмите и попиват всичко като гъби. А ако точно тези деца са най-интересните,с които всички искат да играят е ясно защо е такъв ефекта. А вие как реагирате, когато той каже нещо такова?
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта