Безопасно ли е умъртвяването на зъб с арсен при бременни?

Безопасно ли е умъртвяването на зъб с арсен при бременни?

Мнениеот julianne » 04 Апр 2014, 12:08

Привет! Вчера бях на зъболекар, тъй като няколко дни усещах неописуеми болки в един зъб. Стоматолога почисти зъба, сложи лекарство и каза, че не трябва да ме боли и след два дни да отида пак за пломба.

Да, обаче болката не спря, той каза, че в такъв случай трябва след още 4 дни да отида, като стоя с лекарството, като през това време трябва да ми мине и след това да отида за пломба!
Отново продължи да ме боли и ми каза, че ще ми умъртви нерва с арсен! Но аз съм бременна в трети месец и държа да не се слага отрова в устата ми! Не мисля, че е от най-безопасните методи, които могат да се използват, за да се умъртви зъб!
Исках да ви попитам по какъв по-безопасен начин се умъртвява зъб на бременна жена, освен с арсен? :? Предполагам, че денталната медицина е доста по-напреднала и има други начини за умъртвяване на зъб, за да си играем със здравето, както моето, така и това на детето!
julianne

Re: Безопасно ли е умъртвяването на зъб с арсен при бременни

Мнениеот penny » 04 Апр 2014, 12:14

По време на бременността и аз имах проблеми със зъбите, някои майки като нас не са от най-големите късметлийки! Не знам дали да те посъветвам да отидеш при друг или да кажеш на твоя стоматолог да ти сложи упойка, да свали временната пломба и докато си под упойка да ти извади нерва, така се процедира по съвременен начин, до колкото съм запозната, тъй като и аз имах едно вадене на нерв по време на бременността :( Пожелавам ти успех!
penny

Мнениеот Aysela » 04 Апр 2014, 21:32

Аз бих Ви посъветвала да се обърнете към друг зъболекар за допълнителна информация. Аз съм много доволна от моя зъболекар, не съм била бременна за да се изкажа по Вашия въпрос, но съм повече от уверена, че зъболекаря ще окаже адекватна и най-добра помощ, ако сте в София- д-р Димов, в 17 ДЦК, на 5тия етаж.
Aysela

Мнениеот elident » 12 Май 2014, 08:57

Не се притеснявайте от Арсена,той е в изключително малка доза,дори и да сте бременна,не би могъл да увреди нищо,ако е добре поставен и подейства.лечението при бременни не се различава от това при др.хора.При бременни трябва да се внимава,т.е.по добре да не се вади зъб,особено в критичните месеци,трети и седми,осми месец.Но щом нещо ви притеснява,отидете там,където се чувствате спокойна.Може би този колега се притеснявя,също като вас.Успех и спокойно!д-р Ели Георгиева
elident

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания