Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот MGB » 09 Апр 2014, 14:51

Много искам да имам дете, хората казват, че майчинския инстинкт не се проявява, докато не хванеш в ръце детето си, но аз не мисля така, тъй като чувствам, че той проговаря в мен. Но как да отгледам и възпитам дете, което ще расте в псевдокултурата, която се налага, всъщност тя е отдавна наложена, кажи речи след прехода :shock: , просто до сега е стриктно следвана. :shock: С появата на чалгата не само като музика, но и култура, с филми като Под прикритие, говорим само за родното, не и за чуждите вмешателства, като анимациите на Disney Channel! :oops:
Смятам страховете си за напълно реални и основателни, :!: само като се замислиш какво могат да поемат от „модерния” свят :idea: децата ни:
1. Безцеремонното пропагандиране на секса във всички негови форми, което до какво доведе - единадесет годишни бременни момичета (българки) и порноклипове пуснати със същите в интернет!
2. Парадиране и желание за скъпи вещи от страна на децата, чийто родители нямат възможността да ги предоставят!
3. Модерно е да пушиш трева и да поемаш през носа всичко бяло пред погледа си!

Не зная дали има смисъл да се изброява по-нататък, тъй като сте наясно за какво иде реч и в каква псевдокултура се възпитават децата ни! Вярно, ти ще дадеш всичко най-добро от себе си, детето ти може и да не познава X Factor и България търси талант, нито пък Под прикритие или чалгата като музика. Проблема идва от влиянието, което оказват другите върху него, за едно дете е неописуемо трудно да бъде различно от останалите и да е гордо с това, защото ще знае, че аутсайдер и ще бъде подигравано за това!

Обяснете ми, майка на пораснали аутсайдери, на деца не поддали се на псевдокултурата в нашата държава, където всичко хубаво е изкривено и обърнато наопаки, как възпитавате децата си в морал и истински стойностните неща, така че сте успели да го запазите човек, а не псевдо такъв?
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот николаев » 09 Апр 2014, 14:58

Единственото, на което можеш да разчиташ след възрастта, в която можеш да му влияеш е съвестта и усета за нея, който си изградила :!: обикновено това остава :?
николаев
 
Мнения: 110
Регистриран на: 11 Мар 2014, 14:46

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот pepa1974 » 09 Апр 2014, 17:49

Сигурно и когато ти си била дете е имало псевдокултура, но щом в семейството се ценят добродетелите и на това се набляга във възпитанието, едва ли опасността е толкова голяма.
pepa1974
 
Мнения: 367
Регистриран на: 02 Дек 2013, 20:20

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот Snejna » 25 Ное 2014, 17:47

Според мен е добре да се обсъжда случващото се във филмите и изобщо около нас, какво имам предвид, да не се обсъжда само лошото, а и доброто, дори и това за което нямате реално мнение, колкото да създадете на детето представа за добро и лошо и за това, че избора му е от значение за живота му напред. :)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот Kaya » 16 Мар 2015, 11:42

В крайна сметка детето събира културата и начина си на живот от това, което вижда вкъщи и сред най-близките си. Така че вие можете да ограничите правилно тези контакти и да следите какво се случва около него. ;) А когато попадне на нещо, което ви притеснява, не си навеждайте главата, а говорете!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот mix_twix » 16 Мар 2015, 12:21

И аз си мисля, че вкъщи изграждаме културата му, че има да се сблъска с какви ли не лудости около себе си и трябва да избира само кое е правилно за него, и кое не :)
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот dinkog » 21 Мар 2015, 12:11

Така или иначе деца трябва да се раждат, пък дали ще са в псевдо култура или не зависи от родителите. И двете ми деца пораснаха в такова сложно време, където моралът и ценностите са причини за подигравка, но все пак съм горд и от двамата, но това костваше много търпение и усилие от наша страна, както и много сълзи и нерви. :|
Аватар
dinkog
 
Мнения: 611
Регистриран на: 21 Мар 2015, 11:37

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Мар 2015, 12:54

dinkog написа:Така или иначе деца трябва да се раждат, пък дали ще са в псевдо култура или не зависи от родителите. И двете ми деца пораснаха в такова сложно време, където моралът и ценностите са причини за подигравка, но все пак съм горд и от двамата, но това костваше много търпение и усилие от наша страна, както и много сълзи и нерви. :|

И какво правиш, ако ти обясняваш и обясняваш, а то горкото се чуди под кой влак да скочи, самоубийствата на тийновете от къде тръгват, от разликата в едното разбиране на света и псевдокултурата около него.. децата трябва да са хамелеони :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Мар 2015, 13:10

rabotnata pchela, ами мъчиш се да му обясниш, че това, че останалите са с криворазбрани ценности не означава, че твоето дете трябва да потъпче това, което усеща и се учи. Права си, че трябва да се приспособява и е хубаво точно на това да ги научим, иначе чувствителността им може да им изиграе лоша шега. :(
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот miron » 22 Мар 2015, 11:19

Задължиелно е да си имаме по едно дете, минимум, което да възпитаваме. А света около него разбира се, че ще е много кофти и няма да отговаря на нашите представи. С времето положението става все по-сложно, за съжаление. :(
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта