Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

Мнениеот Fancy » 06 Окт 2014, 12:27

Не зная дали само на мен ми е позната до болка тази гледка
Mold-in-Bathroom_03.jpg
Mold-in-Bathroom_03.jpg (8.25 KiB) Прегледано 8402 пъти
но се отвращавам само при мисълта за нея!

Мухълът по фугите на плочките в банята е нещото, от което не можем да се отървем с години и не зная как да се боря с него! Имам чувство, че избива над и под силикона и над фугиращата смес между плочките. Да изчистя мухълът по фугите на плочките в банята ми трябват часове и максимум за седмица има резултат, след това е пак същото :evil: :evil: :evil: на следващото миене на банята, отново трябва да отделя часове, в противен случай изглеждат като неизмити от години :(

Моля ви се, ако някой има начини, с които се справя с мухъла по фугите на плочките в банята да ми каже, тъй като не издържам на темпото му :| не съм виждала, като че ли някой ефективно да се е справял с него, въпреки силните купешки препарати, да не говорим за домашно приготвени, но съм готова на всичко, за да премахна мухъла по фугите на плочките в банята :!:
Fancy

Re: Мухъл в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

Мнениеот sofi_black » 06 Окт 2014, 12:31

Зная, че с белина се постигат добри резултати, но е опасно и за теб, и ако имаш малко детенце, иначе можеш да пробваш, ние скоро не сме имали този проблем, защото миналата година правихме ремонт на банята, и се надявам да не се и появи скоро!
sofi_black

Re: Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

Мнениеот gramis » 06 Окт 2014, 13:02

И на мен тази гледка преди ми беше много позната какво ли не съм пробвала но нищо .сега използвам само SAVO докато напръскам втората стена първата е готова за изплакване без да търкам .сложи си обаче нещо на устата защоро дразни на гърлото доста
gramis

Re: Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

Мнениеот pravilno » 03 Фев 2017, 15:58

Все ги пръскам и пак си се появяват, какво да направя, за да не се появява мухълът.
pravilno

Мнениеот Rali_hr » 03 Фев 2017, 16:17

pravilno написа:Все ги пръскам и пак си се появяват, какво да направя, за да не се появява мухълът.

След като се изкъпете, бършеш стените и пода и отваряш вратата, само това може да помогне да не се образува мухъл, но ако оставяш мокро и затваряш вратата, нормално да се образува в топло и влажно местенце..
Аватар
Rali_hr

Мнениеот preslavaslavova » 05 Фев 2017, 11:36

Аз почиствам банята само с такъв препарат http://www.gaudi-ds.com/product/4702/gr ... iteli.html . Цената му е висока, защото е наистина качествен. Не знам дали ще ти помогне с мухъла, но може да пробваш.
preslavaslavova

Мнениеот kalinka-kuku » 05 Фев 2017, 12:22

preslavaslavova написа:Аз почиствам банята само с такъв препарат http://www.gaudi-ds.com/product/4702/gr ... iteli.html . Цената му е висока, защото е наистина качествен. Не знам дали ще ти помогне с мухъла, но може да пробваш.

Ако върши работа, сигурно е и икономичен и си струва да се дадат пари за него, нали? :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот niya_mazova » 06 Фев 2017, 10:59

Пише, че е само за смесители, не виждам как ще помага за мухъл този препарат. Казваш, че чистиш цялата баня с него и не ти се появява мухъл, така ли? Може пък да има нещо в него, което да действа. Аз забърсвам пода на банята, защото не ми е приятно да газя във вода и после да разнасям из цялата къща мокри стъпки. Чистя всяка седмица с Мистър Пропър и не съм забелязала мухъл, само на определени места като точка стои по-тъмно и като го търкам с гъбата, се маха.
niya_mazova

Мнениеот preslavaslavova » 26 Фев 2017, 17:33

Не знам дали заради него нямам мухъл, но е факт, че нямам и да използвам го доста дълго и парите не ми се увиждат.
preslavaslavova

Мнениеот MGB » 27 Фев 2017, 13:31

Доста препарати има вече и за чистенето на мухала бързо може да се намери решение. Обаче да не се появява отново може би и други неща са необходими, не само препарати. Изолация, проветряване и т.н.
MGB

Назад към За дома – съвети и идеи